Kako prepoznati lažljivca?

Kako prepoznati lažljivca?

Kako prepoznati lažljivca?
  • Objavljeno: Utorak, 17.10.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Svatko od nas je do sada izgovorio neku laž ili barem prešutio istinu. No, postoje i oni kojima je laganje stil života. Da biste izbjegli lašca koji vam samo oduzima dragocjeno vrijeme, obratite pozornost na ovih 7 znakova:

Lažljivci nude kratke odgovore

Ako lašcu postavite pitanje, on će vam odgovoriti kratkim i jednostavnim odgovorom. Lažljivci vjeruju da će na taj način izbjeći dodatno postavljanje pitanja, što bi u konačnici moglo razotkriti njihovu laž.

Saznajte kojim izjavama će vas manipulator izluditi!

Koriste puno detalja kada objašnjavaju

U slučaju da ipak moraju nešto objasniti, lažljivci će koristiti što više detalja kako bi njihova laž bila što uvjerljivija.

Koriste množinu

U mnogim slučajevima, lažljivci ne žele preuzeti odgovornost za svoje postupke. Stoga radije izbjegavaju govoriti u prvom licu jednine, nego koriste množinu kako bi okrivili i ostale.

Postavljaju protupitanja

U želji da izbjegnu odgovor, lašci često na pitanje odgovaraju protupitanjem.

Zauzimaju snažan obrambeni stav

Lažljivci će uvijek pokušati opravdati svoja nedjela. Braneći vlastiti stav, negirat će svaku optužbu na svoj račun, uvjeravajući sugovornika u svoju nevinost.

Vole koristiti riječi poput „iskreno“ ili „istina“

Oni koji ne osjećaju potrebu za opravdanjem, iako znaju da su pogriješili, u razgovoru će često isticati iskrenost ili da govore istinu.

Često koriste riječi „nikad“ i „uvijek“

Umjesto da se fokusiraju na konkretnu situaciju, lažljivci će generalizirati situaciju koristeći izjave poput: „Ja nikada...“ ili „Ja uvijek...“.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti