Kako se oporaviti od mamurluka?

Kako se oporaviti od mamurluka?

Kako se oporaviti od mamurluka?
  • Objavljeno: Nedjelja, 22.07.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ljeto, između ostaloga, donosi puno vremena za zabavu i izlaske koji su popraćeni konzumacijom alkohola. Najgori dio je mamurluk koji slijedi dan poslije, a kojeg ljetna vrućina čini još gorim i mučnijim.

S konzumacijom alkohola nemojte pretjerivati, a mi vam donosimo nekoliko ideja kako se oporaviti u slučaju da malo pretjerate:

Odmor

Spavajte i odmarajte više nego što biste to uobičajeno činili. Odgodite odlazak na plažu i sunčanje kako putem znojenja ne biste još više dehidrirali.

Tekućina

One moraju biti dovoljno zdrave, naravno uz vodu tu su i rehidratacijska pića poput soka od naranče, jabuke, brusnice ili grejpa. To su sve odlična „jutro poslije" pića. Pića će vam pomoći da rehidrirate tijelo, dok u isto vrijeme dodajete obilje vitamina u organizam kako biste mu pomogli u oporavku.

Jednostavan doručak

Jednostavan doručak s maslacem i kruhom, povratiti će vaše tijelo u normalno stanje, bez ikakvih dodatnih šokova. Ne zaboravite na juhu od rajčice, ako imate volje i vremena za pripravak. Bit će čisti melem za vaš „ozlijeđeni" želudac.

Domaći pripravak

U pola čaše vode stavite par kapljica octa, a zatim dodajte čajnu žličicu sode bikarbone i odmah počnite miješati. Pazite, pripravak se naglo počinje pjeniti tako da ga brzo popijte. Naglašavamo, ako nekome okus ili miris izaziva mučninu neka ni ne pokušava, a opet ako je osjećaj umjeren, pripremite čašu vode da isperete okus u ustima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti