Kako promijeniti vlastito ponašanje?

Kako promijeniti vlastito ponašanje?

Kako promijeniti vlastito ponašanje?
  • Objavljeno: Subota, 26.11.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Promjena ponašanja može biti teška. Iako postoje mnoge teorije o tome što motivira ljude na promjenu, novo istraživanje pokazuje da to može biti jednostavnije nego što smo mislili.

Znanstvenici su otkrili da je stvar u pristupu. Na primjer, pitamo nekoga ili sebe: „Hoćeš li izdvojiti novac za odlazak u mirovinu?“ služi kao blagi podsjetnik da je ulaganje važno, što može izazvati nelagodu kod pojedinca koji ne štedi novac. Taj nemir motivira ljude na promijene. Ključ je postaviti pitanje koje prisiljava ljude da odaberu odgovor da ili ne.

Osobna primjena

Postavite si jasna pitanja na koja ćete mogu odgovoriti sa da ili ne. Možda otkrijete dodatni poticaj i motivaciju.

Provjerite razmišljate li srcem ili razumom!

Primjena na drugima

Ako netko od vaših zaposlenika redovito kasni na posao, pošaljite mu e-mail: „Možeš li početi dolaziti ​​na posao na vrijeme?“. Podizanje tuđe svijesti o ponašanju, neagresivnim sučeljavanjem, može dovesti do promjene ponašanja.

Marketing

Oglasi koji postavljaju pitanja poput: „Hoćete li se nagraditi za svoj trud?“, mogu uvjeriti ljude da kupe neki proizvod.

Kampanje od javnog interesa

„Hoćete li glasati ove godine?“ ili „Hoćete li se cijepiti?“, su pitanja koja će si postaviti svaki građanin. Prije svog postupka će razmisliti i dati jasan odgovor.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti