Saznajte kako se riješiti tamnih mrlja i imati ujednačen ten

Saznajte kako se riješiti tamnih mrlja i imati ujednačen ten

Saznajte kako se riješiti tamnih mrlja i imati ujednačen ten
  • Objavljeno: Četvrtak, 09.07.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Ako ste nakon izlaganja suncu primijetili tamne mrlje po licu, vjerojatno je riječ o hiperpigmentaciji. Uz pomoć ovih jednostavnih savjeta, vaša koža će zablistati u manje od mjesec dana!

1. Ne dirajte prištiće i mitesere!

Da, znamo da je teško odoljeti. Ako imate iskustva, onda znate da stiskanje uzrokuje crvene i smeđe mrlje. Umjesto toga, na prištić nanesite malo medicinskog alkohola kako bi ga isušili i izbjegli trajne ožiljke na svom licu.

2. Koristite pomagala za čišćenje lica!

Tržište je puno raznih četki i uređaja za blagi piling i čišćenje lica. Obično su izrađene od prirodnih ili silikonskih vlakana koja nježno uklanjaju nečistoću i mrtve stanice s vašeg lica. Čisto lice će lakše apsorbirati kreme za uklanjanje mrlja, kao i one hranjive i hidratantne. Ne zaboravite redovito čistiti i mijenjati uređaje ili četke za čišćenje, kako biste izbjegli nepotrebne infekcije.

3. Nahranite kožu prije spavanja!

Regeneracija kože se odvija tijekom noći, stoga ju je najbolje nahraniti vitaminima prije odlaska na počinak. Hranjive kreme je najbolje odabrati po tipu kože kojeg vam može odrediti dermatolog. Ljepoti kože pogoduju voćne kiseline, vitamini B3, A i E, koje možete nabaviti u ljekarni.

4. Masirajte lice!

Svakodnevna masaža lica i nije tako zahtjevna kako se čini. Dovoljno je lagano tapkati ili kružnim pokretima umasiravati kremu dok gledate omiljenu seriju ili emisiju. Masaža može trajati svega nekoliko minuta, a rezultati će biti odmah vidljivi. Masaža potiče cirkulaciju a to ubrzava proces oporavka kože.

5. Svakodnevno nanosite zaštitni faktor (SPF)

Ako želite odabrati samo jednu stvar koju ćete činiti za svoju kožu, onda svakako poslušajte ovaj savjet. Svakodnevno nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom 30 spriječit će rak kože, smanjiti isušivanje, štetan učinak UV zraka i pojavu tamnih mrlja.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti