Kako smanjiti rizik od nastanka dijabetesa za 20%?

Kako smanjiti rizik od nastanka dijabetesa za 20%?

Kako smanjiti rizik od nastanka dijabetesa za 20%?
  • Objavljeno: Četvrtak, 19.06.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U usporedbi s osobama, koje ne poduzmu nikakve korake u usvajanju zdravijih prehrambenih navika, osobe, koje ulažu trud da unose veću količinu cjelovitih žitarica, voća i povrća, uživaju u smanjenju rizika od nastanka dijabetesa tipa 2 za čak 20%.

Američki znanstvenici su proveli istraživanje u kojemu su analizirali prehrambene navike muškaraca i žena. Analizirali su koliko unose voća, povrća i cjelovitih žitarica.

Saznajte kako brinuti o sebi ako imate dijabetes!

Nakon 4 godine su došli do rezultata koji upućuju da su sudionici, koji su tijekom istraživanja, promijenili prehrambene navike nabolje, imali za 20% manji rizik od nastanka dijabetesa tipa 2, bez obzira na to kakve su njihove prehrambene navike bile prije početka istraživanja.

Znanstvenici ističu da ih nije iznenadilo to što zdrave prehrambene navike mogu smanjiti rizik od nastanka dijabetesa tipa 2, već ih je iznenadilo to što se rizik u značajnoj mjeri smanjio za tako kratko vrijeme.

"Ako popravite svoje životne navike, nećete smanjiti rizik samo od nastanka dijabetesa tipa 2, već i niza drugih bolesti", izjavila je voditeljica istraživanja prof. Sylvia Ley.

Provjerite zašto kava smanjuje rizik od dijabetesa!

Znanstvenici ističu da, kada bi se popravila kvaliteta cjelokupne prehrane, cjelokupno zdravstveno stanje svake osobe bi se popravilo. Najvažnije je smanjiti unos šećera i soli, a povećati unos voća, povrća i cjelovitih žitarica.

Ako ćete uz zdrave prehrambene navike još i svakodnevno vježbati, rizik od nastanka niza bolesti će biti još manji, prenosi Prevention.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti