Kako spriječiti alergijske simptome

Kako spriječiti alergijske simptome

Kako spriječiti alergijske simptome
  • Objavljeno: Utorak, 27.04.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Zašto bi se patili? Radije slijedite savjete stručnjaka i izbjegnite pojavu peludne groznice. Pa ako ste i zakasnili s ranijim uzimanjem lijekova još vam preostaje barem sedam dobrih strategija.

U najgorem obliku peludna groznica slična je stanju konstantne gripe koja ometa normalan život no mnogi ne znaju da postoji nekoliko vrlo jednostavnih načina koji minimaliziraju simptome alergije:

1. Počnite uzimati lijekove i pripravke prije nego počne lebdenje peludi u zraku. Ovo će spriječiti razvoj težih simptoma u budućnosti. Možda će vam trebati kombinacija tableta antihistamina, sprej za nos i kapi za oči.

2. Svaki dan pojedite žlicu meda - a med kupite od medara iz okolice. Pomoći će vam ojačati imunitet.

3. Prozore držite zatvorene od ranog jutra do kasnog popodneva jer je to vrijeme kad je razina peludi najviša. I prozore u automobilu ne otvarajte, a klimu zamijenite zatvorenim sistemom tako da pelud ne ulazi u vozilo.

4. Izbjegavajte alkoholna pića - alkohol pogoršava simptome peludne groznice. Pivo, vino i žestice sadrže histamin - kemikaliju koja potiče razvoj simptoma.

5. Nosite široke sunčane naočale i zaštite oči. Žene kojima su zbog alergije oči suzne i osjetljive trebale bi koristiti i šminku namijenjenu alergičarima.

6. U svaku nosnicu nanesite malo masnog gela. Ovo će spriječiti prolaz peludi do nosnih puteva.

7. U sezoni alergija rublje sušite u kući.

8. Prije odlaska u spavaću sobu odjeću koju ste nosili vani ostavite u kupaonici. Okupajte se i operite kosu - u suprotnom mogli bi nanijeti pelud na jastuk. Ako ste preumorni za pranje kose, pročešljajte je dobro i prekrijte kapom za tuširanje pa tek onda legnite.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti