Kako voće uništava stanice raka?

Kako voće uništava stanice raka?

Kako voće uništava stanice raka?
  • Objavljeno: Subota, 25.07.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Bez obzira na to što voće sadrži šećer, prehrana koja se temelji na povećanom unosu voća može pomoći u uništavanju stanica raka. Stručnjaci ističu da voće treba biti isključivo svježe jer konzervirano voće ne sadrži visok udio hranjivih tvari.

Imunološki sustav ne može učiniti puno kada je u pitanju uništavanje stanica raka jer su one zaštićene debelim slojem proteina, poznatim po nazivom fibrin. Taj zaštitni sloj okružuje svaki stanicu raka i tumor u cjelosti. Ovaj sloj proteina se može razgraditi enzimima, no razina enzime je kod velikog broja ljudi vrlo niska zbog nepravilne prehrane ili oslabljene funkcije gušterače.

Povećanjem unosa voća se povećava razina enzima u tijelu koji potom pomažu u razgrađivanju vanjskog zaštitnog sloja proteina. Nakon što se taj zaštitni sloj ukloni, tada imunološki sustav počinje u potpunosti eliminirati stanice raka.

Stanice raka su ovisne o aminokiselini metionin. Ona im je potrebna za obavljanje osnovnih funkcija i stvaranje novih stanica raka. Drugim riječima, metionin je stanicama raka potreban za preživljavanje. Eliminacijom metionina stanice raka počinju uništavati same sebe.

Zdrave tjelesne stanice nisu ovisne o metioninu, stoga manjak unosa metionina na njih neće utjecati. Hrana, koja sadrži najmanje metionina, je upravo voće. Upravo zbog toga veliki broj stručnjaka savjetuje osobama, koje pate od raka, da u razdoblju od tri tjedna konzumiraju samo voće. No, s obzirom da takva prehrana potiče mršavljenje, potrebno je ovakvu vrstu prehrane provoditi uz savjetovanje s liječnikom i nutricionistom.

Osim što će uništiti zaštitni sloj proteina, voće će potaknuti detoksikaciju, zacjeljivanje i pospješiti rad imunološkog sustava, a visok udio dijetalnih vlakana će pospješiti i rad probavnog sustava. 

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti