Kako zavoljeti tjelovježbu?

Kako zavoljeti tjelovježbu?

Kako zavoljeti tjelovježbu?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 22.04.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanja pokazuju da se zdrav život temelji na zdravoj prehrani i tjelovježbi. Ipak, što ako nismo tipovi za vježbanje i ne možemo se natjerati da počnemo redovito vježbati?

Postoje dani kada nam se uopće ne vježba. Bez obzira na to što vježbate da biste se osjećali i izgledali bolje, sama pomisao na tjelovježbu vas izluđuje?

Najbolji način da počnete redovito vježbati jest da zavolite tjelovježbu, a stručnjaci donose nekoliko savjeta koji vam to omogućuju.

Budite mudri tijekom biranja vrste tjelovježbe

Kako biste vježbali redovito, važno je da vrsta tjelovježbe koju odaberete ima pozitivan učinak pri samoj pomisli na vježbanje. Znanstvenici su dokazali da ako odaberemo tjelovježbu prema vlastitom ukusu, istovremeno povećavamo vjerojatnost da ćemo redovito vježbati.

Vježbajte uz glazbu

Bez obzira na vrstu tjelovježbe, vaša omiljena glazba vježbanje može učiniti puno zanimljivijim. Jednim istraživanjem se pokazalo da slušanje omiljene glazbe tijekom vježbanja potiče osobu na redovito vježbanje jer se u značajno većoj količini počnu oslobađati hormoni sreće.

Vježbajte u društvu

Vježbanje u društvu se pokazalo odličnim za osobe kojima je vježbanje dosadno. Naime, ako ćete vježbati s prijateljem, međusobno ćete se poticati i češće vježbati.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti