Koristite javni WC? Budite jako oprezni i slijedite ova pravila!

Koristite javni WC? Budite jako oprezni i slijedite ova pravila!

Koristite javni WC? Budite jako oprezni i slijedite ova pravila!
  • Objavljeno: Nedjelja, 29.07.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Sjesti ili ne sjesti – pitanje je sad.

Svatko od nas se barem jednom našao u situaciji da je bio primoran koristiti neki javni WC. Istina, nije ugodno, ali ponekad zaista nemamo izbora. Pogotovo sada, u ljetnim mjesecima, kada većinu vremena provodimo na otvorenom, u šetnji gradom ili na zabavama.

U nastavku donosimo upute koje će vam pomoći da obavite nuždu u javnom WC-u na potpuno siguran način.

Najopasnija mjesta su ona koja se čine najčišćima!

Nitko ne zna koliko se zaista bakterija nalazi ispod WC školjke ili na poklopcu. Neka istraživanja pokazuju da je u našoj blizini stalno prisutno više od 50.000 različitih mikroorganizama. Također postoje cijele kolonije bakterija na podu, zidovima, kvakama vrata i pipama za pranje ruku.

Obratite pažnju na detalje!

Prije nego iskoristite javni WC, obratite pozornost na neke detalje. Svaki od njih bi trebao imati sapun za pranje ruku, toaletni papir i raspored čišćenja na zidu. Provjerite raspored čišćenja! Zadnji datum čišćenja bi trebao biti danas, a vremenski interval ne smije biti duži od nekoliko sati.

Odaberite prvi WC!

Istraživanja pokazuju da od 2 kabine javnog WC-a, većina ljudi izabire drugu. Dakle, ako odlučite koristiti javni WC, uđite u prvu kabinu.

Pazite gdje ostavljate torbu!

Ako morate negdje odložiti torbu ili vrećicu, najsigurnije ju je ostaviti izvan WC kabine. No, ako vam nema tko pridržati torbu, nemojte ju ostavljati na podu nego ju objesite na kukicu koja se nalazi na vratima ili ju stavite na vodokotlić!

Nemojte sjesti na školjku!

Ako želite izbjeći silne bakterije koje se nalaze u javnim WC-ima, nikada nemojte sjedati na školjku! Čak ni ako ju obložite WC papirom. Najprirodniji položaj za odlazak na javni WC je sljedeći: ako st eu mogućnosti, podignite papirom na ruke dasku i stanite na školjku. Čučnite i obavite nuždu!

Ove higijenske pogreške mogu ozbiljno ugroziti naše zdravlje!

Dobro operite ruke!

Perite ruke sapunom i vodom, najmanje 1 minutu. Zapamtite da lice dodirujete 2 do 25 puta u minuti, stoga se svakako pridržavajte ovog pravila!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti