Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kronična anksioznost potiče nakupljanje kilograma

Kronična anksioznost potiče nakupljanje kilograma

Kronična anksioznost potiče nakupljanje kilograma
  • Objavljeno: Nedjelja, 22.03.2015.
  • Broj pregleda: 960
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Anksioznost i stres su većini ljudi svakodnevica s kojom se suočavaju najbolje što mogu. Iako mislite da je s vašim zdravljem sve u redu, znanstvenici su ustanovili da osobe, koje su kronično anksiozne, imaju znatno veći rizik od nastanka pretilosti.

Istraživanja su pokazala da hormoni igraju značaju ulogu u stvaranju žudnje za hranom koja sadrži ugljikohidrate. Kada je vaše tijelo pod stresom, ono oslobađa kortizol, čija je primarna funkcija podizanje razine šećera u krvi te dolazi do pojačanog oslobađanja inzulina. Kao rezultat nastaje žudnja za hranom bogatom ugljikohidratima. Najgore od svega što ta hrana uistinu potiče dobro raspoloženje.

Nažalost, stres ne možemo izbjeći. S njime se jedino možemo naučiti što bolje nositi.

  • Bobičasto voće je bogato antioksidansima i slatko je, a predstavlja pravu prirodnu poslasticu. Kada ga pomiješate s posnim sirom ili jogurtom, dobit ćete savršeno zdravu grickalicu koja će zadovoljiti žudnju za hranom.
  • Omega 3 masne kiseline, koje ćete pronaći u masnoj ribi i orašastim plodovima, mogu poboljšati vaše raspoloženje i povećati razinu energije. Masna riba koja sadrži visoku razinu proteina će regulirati razinu šećera u krvi i spriječiti posezanje za nezdravim grickalicama.
  • Neka vaša prehrana bude uravnotežena. Treba sadržavati preporučenu vrijednost proteina, ugljikohidrata i masti. Na taj način ćete održavati zdravlje svoga tijela, ali i uma.
  • Održavajte svoje psihičko zdravlje stabilnim pomoću meditacije ili joge. Čak će i najobičnija tjelovježba imati odličan učinak u borbi protiv stresa.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti