Kronična anksioznost potiče nakupljanje kilograma

Kronična anksioznost potiče nakupljanje kilograma

Kronična anksioznost potiče nakupljanje kilograma
  • Objavljeno: Nedjelja, 22.03.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Anksioznost i stres su većini ljudi svakodnevica s kojom se suočavaju najbolje što mogu. Iako mislite da je s vašim zdravljem sve u redu, znanstvenici su ustanovili da osobe, koje su kronično anksiozne, imaju znatno veći rizik od nastanka pretilosti.

Istraživanja su pokazala da hormoni igraju značaju ulogu u stvaranju žudnje za hranom koja sadrži ugljikohidrate. Kada je vaše tijelo pod stresom, ono oslobađa kortizol, čija je primarna funkcija podizanje razine šećera u krvi te dolazi do pojačanog oslobađanja inzulina. Kao rezultat nastaje žudnja za hranom bogatom ugljikohidratima. Najgore od svega što ta hrana uistinu potiče dobro raspoloženje.

Nažalost, stres ne možemo izbjeći. S njime se jedino možemo naučiti što bolje nositi.

  • Bobičasto voće je bogato antioksidansima i slatko je, a predstavlja pravu prirodnu poslasticu. Kada ga pomiješate s posnim sirom ili jogurtom, dobit ćete savršeno zdravu grickalicu koja će zadovoljiti žudnju za hranom.
  • Omega 3 masne kiseline, koje ćete pronaći u masnoj ribi i orašastim plodovima, mogu poboljšati vaše raspoloženje i povećati razinu energije. Masna riba koja sadrži visoku razinu proteina će regulirati razinu šećera u krvi i spriječiti posezanje za nezdravim grickalicama.
  • Neka vaša prehrana bude uravnotežena. Treba sadržavati preporučenu vrijednost proteina, ugljikohidrata i masti. Na taj način ćete održavati zdravlje svoga tijela, ali i uma.
  • Održavajte svoje psihičko zdravlje stabilnim pomoću meditacije ili joge. Čak će i najobičnija tjelovježba imati odličan učinak u borbi protiv stresa.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti