Kućni ljubimci donose brojne prednosti za djecu

Kućni ljubimci donose brojne prednosti za djecu

Kućni ljubimci donose brojne prednosti za djecu
  • Objavljeno: Subota, 03.12.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Bilo da je to igranje sa psom ili maženje, nema sumnje da kućni ljubimci ne donose radost djeci i odraslima. No, prednosti posjedovanja kućnog ljubimca su veće od činjenice da donose puno zabave i ljubavi. Ako se pitate biste li trebali nabaviti kućnog ljubimca, pročitajte u nastavku zašto je to odlična ideja.

Ljubimci uče djecu vrijednostima

Kućni ljubimci zahtijevaju i odgovornost. Većinu brige preuzimaju roditelji, no mališani mogu naučiti kako biti ljubazan i nježan. Djeca će također shvatiti da ljubimci, kao i ljudi, trebaju hranu, sklonište, šetnju i ljubav. Uz kućnog ljubimca, naučit će važne lekcije o empatiji i suosjećanju.

Provjerite zašto gubitak kućnog ljubimca toliko boli!

Potiču samopoštovanje

Postoje istraživanja koja pokazuju da djeca s kućnim ljubimcima imaju veće samopouzdanje. Zašto? Vjerojatno zato što imaju biće koje ih voli, smatra prijateljem i koje se igra s njima. Kasnije, kada dijete krene u školu, ljubimac može čak pojačati njegove akademske vještine. Istraživanja pokazuju da je čitanje naglas, vjernom prijatelju koji vas neće osuđivati, povećava šanse da ćete još više željeti čitati.

Pozitivno djeluju na zdravlje

Stručnjaci kažu da djeca koja odrastaju s kućnim ljubimcima, imaju manje šanse za razvoj alergija. Međutim, neka djeca mogu biti alergična na dlaku ljubimca i to provjerite prije nego ga nabavite. Vlasnici kućnih ljubimaca su manje bolesni, što dokazuje istraživanje iz 2012. godine. Djeca koja odrastaju s kućnim ljubimcem, zdravija su tijekom prve godine života, imaju manje respiratornih problema i manje upalnih procesa. Češljanje ili maženje krznenog stvorenja, može sniziti razinu stresa, što vrijedi za djecu i odrasle.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti