Savjeti što možete učiniti sa starom jastučnicom!

Savjeti što možete učiniti sa starom jastučnicom!

Savjeti što možete učiniti sa starom jastučnicom!
  • Objavljeno: Subota, 24.04.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Ako je došlo vrijeme da očistite ormar ili preuredite dnevni boravak i spavaću sobu, velika je vjerojatnost da ćete pronaći stare plahte i jastučnice koje više ne koristite.

Za razliku od čarapa, teško da ćete izgubiti jednu jastučnicu pa onda nećete imati par, ali ako je isparana ili se jednostavno više ne uklapa u prostor, jastučnicu možete iskoristiti u druge svrhe.

Ovisno o veličini, jastučnica ima dekorativnu svrhu za ukrašavanje kauča i sofe ili služi za spavanje, a prije nego što ju odlučite baciti, pogledajte ove trikove za koje vam može poslužiti.

1. Pranje rublja u jastučnici

Ako strahujete da ćete izgubiti čarapu u pranju ili trebate oprati osjetljivo rublje, uzmite staru (čistu) jastučnicu, stavite željene komade u nju i zatvorite ju. Operite s ostatkom prljavog rublja u perilici za odjeću i nakon pranja jednostavno izvadite.

2. Crtanje po jastučnici

Sva djeca koja stvaraju umjetnička djela svojim roditeljima najčešće naprave veliki nered. Stare jastučnice super će poslužiti kao podmetač, krpa ili zaštita za odjeću, a najbolje od svega je što ju možete oprati i ponovno koristiti ili baciti, ako su vaši mali slikari napravili baš prevelik nered.

3. Zaštita odjeće od prašine

Plastične navlake koje stavljate preko odjela ili haljina u vašem ormaru možete zamijeniti starim jastučnicama koje će štititi vašu od prašine, neugodnih mirisa i svjetla, a trajat će vam duže nego one plastične. Možete i sašiti veću ili manju navlaku, dodati zatvarač ili gumbe i u potpunosti ih prilagoditi svojoj odjeći.

4. Kutak za ljubimca od jastučnice

Svi koji imaju ljubimca, za njega imaju i posebno mjesto u domu. Da biste lakše održavali kutak za ljubimce, preko jastuka, košare ili spužvi stavite staru jastučnicu. Jastučnica može biti i dekica za ljubimca, a kad se zaprlja, jednostavno ju uklonite i operite, a možete ju baciti i uzeti drugu.

5. Zaštita za lomljive stvari od jastučnice

Većina ljudi tijekom pakiranja i pospremanja stvari koristi stare novine ili plastični omot s mjehurićima. Ako nemate ni jedno od toga pri ruci, uzmite stare jastučnice i spakirajte stvari u njih, bez straha da će se vaše staklene ili porculanske stvari razbiti.

6. Torba od jastučnice

Budući da jastučnica već ima oblik krpene torbe, možete joj dodati ručkice i napraviti torbu za plažu, a ako se radi o dekorativnoj jastučnici za mali jastuk, može vam poslužiti i kao torba za van.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti