Ne bacajte stare jastučnice, nađite im (n)ovu namjenu

Ne bacajte stare jastučnice, nađite im (n)ovu namjenu

Ne bacajte stare jastučnice, nađite im (n)ovu namjenu
  • Objavljeno: Petak, 26.10.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Ako je došlo vrijeme da očistite ormar ili preuredite dnevni boravak i spavaću sobu, velika je vjerojatnost da ćete pronaći stare plahte i jastučnice koje više ne koristite.

Za razliku od čarapa, teško da ćete izgubiti jednu jastučnicu pa onda nećete imati par, ali ako je isparana ili se jednostavno više ne uklapa u prostor, jastučnicu možete iskoristiti u druge svrhe.

Ovisno o veličini, jastučnica ima dekorativnu svrhu za ukrašavanje kauča i sofe ili služi za spavanje, a prije nego što ju odlučite baciti, pogledajte ove trikove za koje vam može poslužiti.

1. Vreća za rublje

Ako strahujete da ćete izgubiti čarapu u pranju ili trebate oprati osjetljivo rublje, uzmite staru (čistu) jastučnicu, stavite željene komade u nju i zatvorite ju. Operite s ostatkom prljavog rublja u perilici za odjeću i nakon pranja jednostavno izvadite.

2. Crtanje

Sva djeca koja stvaraju umjetnička djela svojim roditeljima najčešće naprave veliki nered. Stare jastučnice super će poslužiti kao podmetač, krpa ili zaštita za odjeću, a najbolje od svega je što ju možete oprati i ponovno koristiti ili baciti, ako su vaši mali slikari napravili baš prevelik nered.

Otkrijte 13 savjeta za nevjerojatno čisto i mirisno rublje!

3. Zaštita

Plastične navlake koje stavljate preko odjela ili haljina u vašem ormaru možete zamijeniti starim jastučnicama koje će štititi vašu od prašine, neugodnih mirisa i svjetla, a trajat će vam duže nego one plastične. Možete i sašiti veću ili manju navlaku, dodati zatvarač ili gumbe i u potpunosti ih prilagoditi svojoj odjeći.

4. Ljubimci

Svi koji imaju ljubimca, za njega imaju i posebno mjesto u domu. Da biste lakše održavali kutak za ljubimce, preko jastuka, košare ili spužvi stavite staru jastučnicu. Jastučnica može biti i dekica za ljubimca, a kad se zaprlja, jednostavno ju uklonite i operite, a možete ju baciti i uzeti drugu.

Spavate na pamučnim jastučnicama? Prestanite odmah i saznajte zašto!

5. Pospremanje

Većina ljudi tijekom pakiranja i pospremanja stvari koristi stare novine ili plastični omot s mjehurićima. Ako nemate ni jedno od toga pri ruci, uzmite stare jastučnice i spakirajte stvari u njih, bez straha da će se vaše staklene ili porculanske stvari razbiti.

6. Torba

Budući da jastučnica već ima oblik krpene torbe, možete joj dodati ručkice i napraviti torbu za plažu, a ako se radi o dekorativnoj jastučnici za mali jastuk, može vam poslužiti i kao torba za van.

Najčitanije zanimljivosti