Kako krenuti ranije na počinak?

Kako krenuti ranije na počinak?

Kako krenuti ranije na počinak?
  • Objavljeno: Petak, 02.12.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kad dođete kući, napravite barem mentalni popis onoga što želite učiniti. Nakon što ste izvršili sve zadatke, ostatak večeri provedite opuštajući se i radeći što volite, no imajte na umu da vam je potrebno barem 7 sati sna.

Pokušajte čitati knjigu 30 minuta do sat vremena prije gašenja svjetla. Umjesto gledanja televizije, koja napreže oči, otvoriti dobru knjigu i uživajte. Čitanje će opustiti vaš um i tijelo.

Uključite neku opuštajuću glazbu. Preporuka je klasična ili ambijentalna glazba, no jednaku učinkovitost može imati i šum valova, zvukovi prašume ili ptica. Odaberite omiljene zvukove i osigurajte tijelu potpuno opuštanje.

Prije spavanja izbjegavajte ovu hranu!

Zagrijte ili ohladite tijelo. Ako se radi o ljetnim mjesecima, prije spavanja se istuširajte mlakom vodom koja će sniziti temperaturu vašeg tijela. U zimskim mjesecima se pobrinite da tijelu bude toplo. Zamotajte se pokrivač, a posebnu pozornost usmjerite na stopala.

Koristite masku za spavanje. Ona blokira svjetlost i poboljšava kvalitetu sna. Osim toga, stvarate rutinu i čim stavite masku, tijelo će znati da je vrijeme za počinak.

Prije spavanja si priuštite tuširanje. Voda umiruje i skida svu napetost s kože. Istuširajte se 30 minuta do sat vremena prije spavanja.

Meditirajte nekoliko minuta neposredno prije spavanja. To će očistiti um i omogućiti dublji i kvalitetniji san.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti