Lijek alli® od danas dostupan u hrvatskim ljekarnama

Lijek alli® od danas dostupan u hrvatskim ljekarnama

Lijek alli® od danas dostupan u hrvatskim ljekarnama
  • Objavljeno: Srijeda, 14.04.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Tvrtka GlaxoSmithKline Consumer Healthcare (GSK CH) danas je na konferenciji za medije predstavila lijek alli (orlistat u dozi od 60mg), prvi i jedini lijek za smanjenje tjelesne težine koji je dostupan u hrvatskim ljekarnama bez liječničkog recepta.

Predstavljanjem lijeka alli koji je namijenjen osobama s indeksom tjelesne mase od 28 kg/m i većim, otvorila su se vrata novom načinu liječenja u borbi protiv prekomjerne težine i pretilosti koji je kako u Hrvatskoj tako i u svijetu postao ozbiljan javnozdravstveni problem.

Klinička istraživanja pokazala su da lijek alli, kad se koristi u kombinaciji s niskokaloričnom dijetom s manjim sadržajem masti, može pomoći korisnicima izgubiti 50 posto više tjelesne mase nego samo dijetom. To znači da bi svaka osoba koja bi samo dijetom izgubila dva kilograma, uzimanjem lijeka alli izgubila još jedan dodatni kilogram. Lijek djeluje tako da sprečava da tijelo apsorbira određenu količinu masti iz hrane i pretvori ih u višak kilograma. Korisnicima će biti dostupna i web stranica sa cjelovitim programom pomoću kojega će lakše promijeniti svoj životni stil i postići željene ciljeve vezane za smanjenje tjelesne težine.

„U liječenju debljine ne postoje „čudotvorna'' sredstva niti „čudotvorni'' učinci. Kako su uzroci debljine kompleksni, teško je očekivati da se mogu riješiti kratkotrajnom primjenom  nekog „čudotvornog'' sredstva često nepoznatog sastava i nepoznatog mehanizma djelovanja koji su prisutni u ljekarnama kao dodaci prehrani" dr. sc. Jozo Jelčić iz Zavoda za endokrinologiju, KBC Zagreb, koji je predstavio svoje izlaganje na današnjoj konferenciji za medije."Uspješno liječenje debljine složeno je i dugotrajno te zahtjeva stalni napor u mijenjanju pogrešnih navika vezanih za stil života, način prehrane i tjelesnu aktivnost. Za to je potrebna visoka motiviranost, dobra organizacija vremena i odabir prioriteta".

Predstavljanjem licenciranog lijeka za smanjenje tjelesne težine koji je dostupan bez liječničkog recepta omogućit će korisnicima pristup dokazanoj terapiji koja će im uz promjenu njihova načina života pomoću u borbi protiv viška kilograma i poboljšanju psihofizičkog zdravlja

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti