Seksom protiv dijabetesa

Seksom protiv dijabetesa

Seksom protiv dijabetesa
  • Objavljeno: Četvrtak, 15.04.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ne znamo niti jednog doktora koji će nam seks preporučiti kao terapiju za dijabetes. Međutim, ako povežete neke činjenice, ova teorija itekako ima smisla.

Naime, seks je aktivnost kojom se troši puno energije. Trošenje energije smanjuje razinu šećera u krvi. Nije teško doći do zaključka da što seksa ima više, šećera u krvi ima manje. Svi ćemo se složiti da je ova terapija daleko bolja od bockanja iglom i primanja inzulina.

Poznato je da se dijabetičari trebaju više kretati i imati pojačanu tjelesnu aktivnost. Ukoliko vam vaš natrpani dnevni raspored to ne dozvoljava, osigurajte si svakodnevnu dozu dobrog seksa kojime ćete znatno smanjiti razinu šećera u krvi.

Erektilna disfunkcija je česta pojava kod muškaraca s dijabetesom, pogotovo nakon nekoliko godina loše kontrole šećera. Održavanje seksualne aktivnosti može spriječiti nastanak erektilne disfunkcije.

Zdrave navike spavanja su također važne za dijabetičare, a poznato je da seks poboljšava san. dobar san pospješuje dobru kontrolu šećera u krvi i kontrolu apetita. Po istoj logici, neadekvatna kvaliteta spavanja potiče stvaranje hormona koji povećavaju razinu apetita, debljanje, dijabetes i bolesti srca.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti