Ljeto je, a vi još uvijek ne spavate goli? Koja greška...

Ljeto je, a vi još uvijek ne spavate goli? Koja greška...

Ljeto je, a vi još uvijek ne spavate goli? Koja greška...
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 29.07.2019.
  • Broj pregleda: 967
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Spavanje je jedan od najvažnijih životnih procesa, a dovoljna količina kvalitetnog sna osigurava brojne zdravstvene prednosti. Međutim, nedovoljno spavanje je jedna od glavnih boljki suvremenog čovjeka.

Ukoliko i vi imate problema s kvalitetom i količinom sna, posebice na ovoj ljetnoj vrućini, predlažemo vam da probate spavati goli. Brojne će vam stvari postati lakše i jednostavnije. Primjerice, ukoliko već neko vrijeme spavate u staroj i pohabanoj pidžami koju planirate zamijeniti, tu kupovinu možete odgoditi i tako uštedjeti nešto novca. Ujedno ju nećete trebati prati i peglati. Istina, vjerojatno ćete češće prati posteljinu, ali sigurno niti približno koliko biste prali pidžamu.

Većina zaposlenih ljudi s posla dođe kući, presvuče se u pidžamu i to postaje dobar izgovor da se ostatak večeri provede doma. Rezultat je "sjedilački" stil života, grickanje grickalica ispred televizora i - debljanje! Kada ste odjeveni u dnevnu odjeću veća je šansa da ćete izaći van u šetnju ili na sportsku aktivnost, što je zdravo i dobro. A kada se vratite kući, skinete, otuširate i legnete goli u krevet, osjećat ćete se sretniji i slobodniji. Oslobođeni od donjeg rublja i pidžame. Samo vaše tijelo između dvije plahte. Taj osjećaj nesputanosti je odličan! Jer, na sebi nemate odjeću koja se petlja po krevetu i po vama. Zbog toga ćete bolje spavati i utonuti u dublji san, a konačno biti odmorniji i zdraviji.

Bolji seks!

Ako ste u vezi ili braku, veća je šansa da ćete se pomaziti kada osjetite kožu svog partnera! A takva vrsta kontakta dovodi do aktivnijeg seksualnog života. Sve to oslobađa velike količine oksitocina, neurotransmitera koji pomaže da se osjećate odlično uz svoju bolju polovicu!

Kada spavate goli tijelo može slobodno disati. Uzmite u obzir da su vam pazuh i noge u većini slučajeva tijekom cijelog dana potpuno prekriveni. Na ovaj ćete način tijelu dati priliku da slobodno diše, a što će smanjiti rizik od eventualnih kožnih bolesti. Kod muškaraca koji spavaju goli testisi će biti na hladnijem, što dovodi do zdravijeg sjemena i bolje funkcije reproduktivnog sustava. Kod žena to sprečava pojavu infekcija, budući da gljivice rastu u toplim i vlažnim uvjetima koji se na ovaj način eliminiraju ili barem znatno smanjuju.

Koji je još razlog zbog kojeg biste trebali spavati goli, pročitajte ovdje.

Vezani članci:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Najzdravije namirnice za prosinac

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti