Saznajte sve nevjerojatne zdravstvene prednosti cikle!

Saznajte sve nevjerojatne zdravstvene prednosti cikle!

Saznajte sve nevjerojatne zdravstvene prednosti cikle!
  • Objavljeno: Nedjelja, 09.07.2017.
  • Broj pregleda: 3.715
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Iako je sve povrće zdravo, neko ima izrazito blagotvorno djelovanje na zdravlje i štiti od kroničnih bolesti. Zdravstveno stanje je najlakše kontrolirati kroz prehranu i umjerenu, redovitu tjelovježbu. Uvođenjem određenih namirnica u svakodnevnu prehranu možemo spriječiti i liječiti razne bolesti. Pravilnom kombinacijom namirnica, činimo najbolje za naše zdravlje.

Ako niste ljubitelj sirove ili kuhane cikle, koju najčešće pripremamo na salatu, isprobajte ovaj jednostavan recept za zdravi sok.

Osim liječenja bolesti, izuzetno je bitno i spriječiti njihovo nastajanje. Kronične bolesti kao što su bolesti srca i kardiovaskularnog sustava, moždani udar, dijabetes i rak mogu se spriječiti do određenog stupnja. Loše prehrambene navike su jedan od najčešćih uzroka nastanka bolesti. U prevenciji i liječenju bolesti, snažan utjecaj ima upravo cikla.

Redovita konzumacija cikle poboljšava vid, uklanja masno tkivo iz jetre i potiče čišćenje debelog crijeva, što je izrazito važno u borbi protiv raka debelog crijeva. Cikla sadrži betain i triptofan koji potiču aktivnost mozga. Osim toga, obiluje antioksidansima koji pridonose borbi protiv raka, te potiču cirkulaciju krvi što može biti djelotvoran zaštitnik od moždanog i srčanog udara.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti