Saznajte nevjerojatne zdravstvene prednosti cikle!

Saznajte nevjerojatne zdravstvene prednosti cikle!

Saznajte nevjerojatne zdravstvene prednosti cikle!
  • Objavljeno: Subota, 08.08.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Iako je sve povrće zdravo, neko ima izrazito blagotvorno djelovanje na zdravlje i štiti od kroničnih bolesti. Zdravstveno stanje je najlakše kontrolirati kroz prehranu i umjerenu, redovitu tjelovježbu. Uvođenjem određenih namirnica u svakodnevnu prehranu možemo spriječiti i liječiti razne bolesti. Pravilnom kombinacijom namirnica, činimo najbolje za naše zdravlje.

Cikla za zdravlje

Osim liječenja bolesti, izuzetno je bitno i spriječiti njihovo nastajanje. Kronične bolesti kao što su bolesti srca i kardiovaskularnog sustava, moždani udar, dijabetes i rak mogu se spriječiti do određenog stupnja. Loše prehrambene navike su jedan od najčešćih uzroka nastanka bolesti. U prevenciji i liječenju bolesti, snažan utjecaj ima upravo cikla.

Redovita konzumacija cikle poboljšava vid, uklanja masno tkivo iz jetre i potiče čišćenje debelog crijeva, što je izrazito važno u borbi protiv raka debelog crijeva. Cikla sadrži betain i triptofan koji potiču aktivnost mozga. Osim toga, obiluje antioksidansima koji pridonose borbi protiv raka, te potiču cirkulaciju krvi što može biti djelotvoran zaštitnik od moždanog i srčanog udara.

Vezani sadržaj:

  • Ako niste ljubitelj sirove ili kuhane cikle, koju najčešće pripremamo na salatu, isprobajte ovaj jednostavan recept za zdravi sok.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti