3 namirnice koje će vaše tijelo hidratizirati bolje od čaše vode

3 namirnice koje će vaše tijelo hidratizirati bolje od čaše vode

3 namirnice koje će vaše tijelo hidratizirati bolje od čaše vode
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 27.07.2015.
  • Broj pregleda: 2.621
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Hidratacija je uvijek važna, a ljeti pogotovo. Zbog pojačanog znojenja je potrebno češće nadoknađivati izgubljenu tekućinu. Voda je piće koje najbolje hidratizira, ali neke namirnice su bolje od vode jer će pomoći i u održavanju adekvatne ravnoteže elektrolita i omogućiti pravilno funkcioniranje organizma.

Svaka stanica u tijelu se sastoji od vode i svakoj stanici u tijelu je voda neophodna za pravilno obavljanje svih staničnih funkcija. Donosimo vam namirnice koje su pristupačne i koje bi trebale postati vaš neizostavan dio prehrane tijekom ljeta.

Krastavac

Sadrži visok postotak vode, ali i vitamina C. 100 grama krastavaca sadrži tek 16 kalorija, što ga čini odličnim izborom za vruće ljetne dane jer osvježava, pruža potrebne hranjive tvari, a omogućit će vam da ne prekoračite preporučeni dnevni unos kalorija. Uživajte u ovoj osvježavajućoj i hranjivoj salati od krastavaca i jaja.

Patlidžan

Patlidžan sadrži upravo ono što vam treba - puno vode i vlakana. Patlidžan je također odličan izvor antioksidanata koji će pomoći u smanjenju oštećenja kože tijekom izlaganja UV zračenju. Kako biste iskoristili prednosti patlidžana na ukusan i neobičan način, pripremite patlidžan punjen tunom.

Tikvice

Tikvicu čini čak 95% vode i jedna je od najboljih namirnica što se tiče hidratacije. Tikvice također sadrže jako malo kalorija, puno dijetalnih vlakana i odličan su izvor folne kiseline, vitamina A i C. Za uživanje u zdravstvenim prednostima tikvicama u vrućim ljetnim danima preporučamo salatu od tikvica i mozzarelle.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti