Lubenica odlična za krvni tlak

Lubenica odlična za krvni tlak

Lubenica odlična za krvni tlak
  • Objavljeno: Nedjelja, 31.07.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Uz to što je ljeto i velike su vrućine te bez daljnjih nabrajanja zašto bi ju svi trebali konzumirati, dodajmo i detalj kako je odlična za snižavanje krvnog tlaka te vas štiti od prehipertenzije.

Konzumiranje lubenice može sniziti krvni tlak te vas štiti od prehipertenzije, što može dovesti do srčanih bolesti.

Aminokiseline pronađene u voću poboljšavaju performanse arterija te spuštaju krvni tlak kod svakog od devet pacijenata s prehipertenzijom, izvijestili su istraživači.

Uzimanje L-arginina, amino kiseline neophodne za održavanje zdravog krvnog tlaka, kao dodatka prehrani nije opcija za mnoge odrasle osobe s hipertenzijom, jer njegove nuspojave mogu biti mučnina, bolovi u trbuhu i proljev.

Za razliku od toga istraživanje je pokazalo kako ispitanici nemaju štetne učinke ako su jeli lubenice, koja je bogata L-citrulinom, a ona je povezana amino kiselina koja se pretvara u L-arginin kada se jednom nađe unutar tijela.

Znanstvenici specijalizirani za prehranu sa Sveučilišta iz Floride, zaključili su kako lubenica „može spriječiti prehipertenziju od napredovanja u teški oblik hipertenzije, koja je glavni faktor rizika za srčane napade i moždane udare."

Dodali su kako konzumiranje L-citrulin dodataka može smanjiti količinu antihipertenzivnih lijekova potrebnih za kontrolu krvnog tlaka.

Profesor Arturo Figueroa je zaključio: „Čak i bolje, lubenica od početka može spriječiti razvoj iz prehipertenzije u hipertenziju."

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti