Maslinovo ulje uništava stanice raka!

Maslinovo ulje uništava stanice raka!

Maslinovo ulje uništava stanice raka!
  • Objavljeno: Petak, 10.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Brojna istraživanja su pokazala da maslinovo ulje ima pozitivno djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma. Može regulirati razinu krvnog tlaka i kolesterola, smanjiti rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti, srčanog i moždanog udara, a novo istraživanje otkriva da može pomoći u borbi protiv raka.

Znanstvenici su proučavali utjecaj maslinovog ulja na stanice raka. Točnije, izolirali su spoj oleocantal, za kojega su prethodna istraživanja dala za naslutiti da ima antikancerogeno svojstvo. Kada su stanice raka izložili oleocantalu, vrlo brzo su došli do zapanjujućih rezultata.

Oleocantal je uništio stanice raka unutar 30 do 60 minuta, a najbolje od svega je to što nije uzrokovao neželjene spojeve i nije uzrokovao oštećenja unutar zdravih tjelesnih stanica.

Znanstvenici ističu da rezultati istraživanja još uvijek nisu pouzdani jer su stanice raka uzgajali u laboratoriju. Planiraju provesti daljnje istraživanje u kojima će proučavati utjecaj maslinovog ulja na prirodno razvijenim stanicama raka.

Maslinovo ulje je jedno od najzdravijih ulja, naročito ekstra djevičansko maslinovo ulje. Vrlo lako ga je uvrstiti u svakodnevnu prehranu, a možete ga jesti i samoga natašte.

Saznajte zašto svako jutro trebate uzeti 1 žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti