Mast sagorijeva mast?

Mast sagorijeva mast?

Mast sagorijeva mast?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 03.06.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Unos masti je važan za osobe koje se bore sa suvišnim kilogramima. Prehrana se treba sadržavati i od masti, ali pretežno onih zdravih (nezasićenih), koje možete pronaći u namirnicama kao što su maslinovo ulje, avokado, orasi ili sardine.

Mast je potrebna tijelu kako bi se uklonio višak masti iz tijela. I dok izgleda neobično i nimalo djelotvorno, znanstvenici su dokazali da prestanak unosa masti može naškoditi zdravlju organizma, ali i usporiti mršavljenje.

Kako biste potrošili kalorije, vašem tijelu treba gorivo. Ovo gorivo osiguravate unosom masti. I dok su proteini i ugljikohidrati također potrebni za potrošnju kalorija, masti imaju moćnije djelovanje.

Dok pazite na prehranu vaš glavni cilj je da smanjite unos masti i viška kalorija. Masti se sporo razgrađuju, ali osiguravaju duži period osjećaja sitosti. Na taj način smanjujete vjerojatnost prejedanja, ubrzavate metabolizam i pomažete tijelu da se oslobodi suvišnih kilograma.

Svakodnevna konzumacija masti je ključna da potaknete tijelo da počne trošiti zalihe masti. Također, unos masti će olakšati borbu sa svakodnevnim iskušenjima, što je od velike pomoći za osobe koje se bore sa suvišnim kilogramima.

Ipak, važno je da razlikujete dobre i loše masti. One masti, koje su potrebne ljudskom tijelu, su nezasićenim masnim kiselinama, a vodeći i najbolji izvori su hladna prešana ulja (maslinovo, suncokretovo, sezamovo, bučino), orašasti plodovi i masna riba (tuna, sardine).

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti