Medis Awards - međunarodna nagrada za izuzetna istraživačka dostignuća liječnika i farmaceuta u 2019. godini

Medis Awards - međunarodna nagrada za izuzetna istraživačka dostignuća liječnika i farmaceuta u 2019. godini

Medis Awards - međunarodna nagrada za izuzetna istraživačka dostignuća liječnika i farmaceuta u 2019. godini
  • Objavljeno: Srijeda, 18.09.2019.
  • Broj pregleda: 296
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Promo

Kategorija: Zanimljivosti

Farmaceutska tvrtka Medis ove godine već šesti put zaredom objavljuje međunarodni natječaj International Medis Awards for Medical Research. Svrha je natječaja potražiti i nagraditi izvrsna klinička dostignuća liječnika i farmaceuta u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi. Njihov rad naime značajno doprinosi razvoju dijagnostike i liječenja i donosi brojne prednosti za pacijente. Samim time zaslužuje i prepoznatljivost i priznanje.

Na prijavu svojih istraživačkih radova pozvani su liječnici i farmaceuti iz osam zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Radovi se mogu prijaviti iz područja anesteziologije, gastroenterologije, ginekologije, farmacije, neurologije, oftalmologije, pedijatrije, pulmologije (s alergologijom) ili reumatologije. Radove će ocjenjivati međunarodni stručni žiri.

O nagradi Medis Awards

Međunarodnu nagradu za medicinska dostignuća International Medis Awards for Medical Research osnovala je 2014. godine tvrtka Medis sa svrhom da nagradi posebna istraživačka dostignuća u kliničkoj medicini i farmaciji u ovome dijelu Europe koja neposredno vode k napretku u dijagnostici i liječenju različitih bolesti. Nagrade Medis Awards razvile su se u godišnji međunarodni natječaj za stručnjake na području medicine i farmacije koji su svoje istraživačke radove predstavili na europskim ili svjetskim stručnim kongresima ili objavili u stručnim publikacijama s visokim faktorom utjecaja.

Prijavljene radove temeljem stručnih kriterija ocjenjuje međunarodni stručni žiri i između svih prijavljenih radova odabire najbolje. Svečanošću povodom dodjele nagrada Medis želi doprinijeti većoj prepoznatljivosti dobitnika nagrada i njihovom međusobnom upoznavanju u ovom dijelu Europe. Time potiče sudjelovanje u istraživačkom, znanstvenom i kliničkom radu te tako doprinosi višoj kvaliteti liječenja pacijenata.

Više o Medis Awards pročitajte ovdje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti