Može li bolja hidratacija učiniti kožu ljepšom?

Može li bolja hidratacija učiniti kožu ljepšom?

Može li bolja hidratacija učiniti kožu ljepšom?
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.03.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U ovo doba godine je sve više-manje suho, uključujući i zrak vašeg doma. Sve se to odražava na vašoj koži. Iako se povećanje unosa vode čini logičnim za poboljšanje izgleda i zdravlja kože, s obzirom na to da je koža sačinjena od čak 64% vode, jako mali broj istraživanja je potkrijepio tu tvrdnju.

To ne znači da tvrdnja nije istinita, već da znanstvenici ne istražuju učinak vode na zdravlje kože onoliko koliko bi možda trebali. Jedno istraživanje je proučavalo dugoročno djelovanje vode na zdravlje i ljepotu kože. Rezultati su pokazali da osobe, koje unose najmanje 2 litre vode dnevno, primjećuju vidljive pozitivne promjene na koži. Drugo istraživanje je pokazalo da voda pospješuje cirkulaciju krvi na području kože. To znači da koža prima puno više hranjivih tvari i kisika, zbog čega ona izgleda bolje i zdravija je.

Većina svjetskih stručnjaka se slaže s time da unos vode igra važnu ulogu u održavanju zdravlja i ljepote kože. Manjak unosa vode može povećati rizik od nastanka prijevremenih bora, povećanja pora i smanjenja elastičnosti kože. Kada tijelu osigurate adekvatan unos vode, vaša koža je hidratizirana, elastična i mladolika.

Veliki broj dermatologa ističe da njihovi pacijenti osjećaju smanjenje simptoma niza kožnih bolesti kada povećaju unos vode. Samo male promjene u prehrambenim navikama su sasvim dovoljne mogu utjecati na izgled i zdravlje cjelokupnog tijela, uključujući i zdravlje kože.

Povećanje unosa vode može pomoći osobama s masnom kožom. Za smanjenje oslobađanje sebuma je izuzetno važno povećati unos vode. Ako tijelu ne osigurate dovoljnu količinu vode, prve simptome ćete primijetiti na koži.

Ipak, to ne znači da će povećanje unosa vode osigurati dobro zdravlje i izgled kože tijekom sljedećih nekoliko godina. Iako, kada je koža hidratizirana, ona je mladolika i znakovi starenja se svedu na minimum.

Hidratiziranje kože iznutra nije izgovor za prestanak korištenja hidratizirajućih krema i losiona. Na kraju krajeva, voda koju pijete neće imati značajan utjecaj na vanjski sloj kože, odnosno sloj kože na kojemu se vide znakovi starenja i sve nepravilnosti kože.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE
Najčitanije zanimljivosti