Može li bolja hidratacija učiniti kožu ljepšom?

Može li bolja hidratacija učiniti kožu ljepšom?

Može li bolja hidratacija učiniti kožu ljepšom?
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.03.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U ovo doba godine je sve više-manje suho, uključujući i zrak vašeg doma. Sve se to odražava na vašoj koži. Iako se povećanje unosa vode čini logičnim za poboljšanje izgleda i zdravlja kože, s obzirom na to da je koža sačinjena od čak 64% vode, jako mali broj istraživanja je potkrijepio tu tvrdnju.

To ne znači da tvrdnja nije istinita, već da znanstvenici ne istražuju učinak vode na zdravlje kože onoliko koliko bi možda trebali. Jedno istraživanje je proučavalo dugoročno djelovanje vode na zdravlje i ljepotu kože. Rezultati su pokazali da osobe, koje unose najmanje 2 litre vode dnevno, primjećuju vidljive pozitivne promjene na koži. Drugo istraživanje je pokazalo da voda pospješuje cirkulaciju krvi na području kože. To znači da koža prima puno više hranjivih tvari i kisika, zbog čega ona izgleda bolje i zdravija je.

Većina svjetskih stručnjaka se slaže s time da unos vode igra važnu ulogu u održavanju zdravlja i ljepote kože. Manjak unosa vode može povećati rizik od nastanka prijevremenih bora, povećanja pora i smanjenja elastičnosti kože. Kada tijelu osigurate adekvatan unos vode, vaša koža je hidratizirana, elastična i mladolika.

Veliki broj dermatologa ističe da njihovi pacijenti osjećaju smanjenje simptoma niza kožnih bolesti kada povećaju unos vode. Samo male promjene u prehrambenim navikama su sasvim dovoljne mogu utjecati na izgled i zdravlje cjelokupnog tijela, uključujući i zdravlje kože.

Povećanje unosa vode može pomoći osobama s masnom kožom. Za smanjenje oslobađanje sebuma je izuzetno važno povećati unos vode. Ako tijelu ne osigurate dovoljnu količinu vode, prve simptome ćete primijetiti na koži.

Ipak, to ne znači da će povećanje unosa vode osigurati dobro zdravlje i izgled kože tijekom sljedećih nekoliko godina. Iako, kada je koža hidratizirana, ona je mladolika i znakovi starenja se svedu na minimum.

Hidratiziranje kože iznutra nije izgovor za prestanak korištenja hidratizirajućih krema i losiona. Na kraju krajeva, voda koju pijete neće imati značajan utjecaj na vanjski sloj kože, odnosno sloj kože na kojemu se vide znakovi starenja i sve nepravilnosti kože.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti