Prirodni proizvodi za njegu kože

Prirodni proizvodi za njegu kože

Prirodni proizvodi za njegu kože
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 05.07.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prirodna njega kože omogućuje tijelu da učini sve što je prirodno kako bi održalo kožu zdravom. To znači da prirodni mehanizam popravljanja i regeneracije tijela omogućuje koži da se brine za sebe, bez upotrebe bilo kakvih kemikalija i sintetičkih materijala. To ukazuje na jednu stvar, stanje kože je određeno zdravljem tijela.

Dermatolozi znaju da se fizičko i emocionalno stanje osobe odražava na koži. Navike koje utječu na tijelo utječu i na kožu, pa nije čudno da navike koje koriste općem zdravlju koriste i koži.

Jedna od najvažnijih stvari kod njege kože, koju vjerojatno treba spomenuti prvu, je pijenje prave količine vode svaki dan. Sedamdeset i pet posto ljudskog tijela čini voda. Kada dođe do manjka tjelesne tekućine, tkiva u tijelu se smežuraju kao osušeno lišće i koža to pokazuje gotovo odmah. Dobra hidratacija ne znači samo ulijevanje vode u tijelo. To također znači ravnomjernu raspodjelu hranjivih tvari i efikasno odlaganje metaboličkih nusprodukata koji mogu postati otrovni za tijelo. Voda je nositelj hranjivih tvari koje su potrebne u svakom dijelu tijela i kada dolazi do manjka vode tijelo daje prioritet opskrbi organa koji su od vitalnog značaja za opstanak, kao što su mozak, srce i pluća, a koža dobiva manje vode. Manje vode znači i manje učinkovito zbrinjavanje otpada metabolizma. Normalno, jedno od sredstava zaposlenih da oslobode od stvari koje više ne trebaju ili su štetne za organizam je znoj. Kad nema dovoljno tjelesnih tekućina da se proizvede znoj, koža praktički može postati začepljena metaboličkim otpadom, zadržavajući toksične tvari koji mogu izazvati starenje stanice kože i umanjiti sposobnost da se regeneriraju. Pijenje 6-8 čaša vode dnevno može pomoći tijelu da zadržati ispravnu razinu hidratacije, koja može podržati ravnomjernu raspodjelu hranjivih tvari i efikasno odlaganje otpada metaboličkih i toksičnih materijala.

Nutritivno uravnotežena prehrana i dobre prehrambene navike trebaju biti dio njege kože. Neprerađene namirnice, poput svježeg voća i povrća, su bolje od onih koje su pune šećera, soli i konzervansa, te su im oduzeti vitamini i minerali kroz obradu. Proizvodi od cjelovitog zrna su zdraviji od rafiniranih.

Uravnotežena rutina redovite tjelesne aktivnosti i spavanja je važna za prirodnu njegu kože. Redovita vježba ne samo da daje tonus mišićima, ali i povećava cirkulaciju krvi, osiguravajući ravnomjernu raspodjelu hranjivih tvari i efikasno odlaganje metaboličkih i toksičnih otpada koji se ne bi smjeli akumulirati. Spavanje je vrijeme kada tijelo hvata korak s regeneracijom stanica i tkiva koja se ne može optimizirati tijekom budnog stanja zbog normalnih životnih aktivnosti. Manjak sna vidi se na koži, jer stanice kože degeneriraju brže od drugih stanica u tijelu, regeneracija stanica je skraćena i više stanica kože može umrijeti prije nego što ih nove mogu zamijeniti.

Tuširanje, čista odjeća i spavanje na čistoj posteljini mogu zaštititi kožu od mikroorganizama i insekata koji mogu biti izvor infekcija koje mogu oštetiti kožu. Mnogo kožnih bolesti, kao što su čirevi i bubuljice, su uzrokovane mikroorganizmima koji su ostali na koži i pronašli put kroz pore na koži.

Uloga stresa jedan je od faktora koje treba naglasiti, kada govorimo o njezi kože. Stres utječe na sve organe i svaki dio tijela. Ometa normalne tjelesne funkcije i uzrokuje da tijelo djeluju na načine koji imaju degenerativne posljedice. To može izazvati alergijske reakcije, upale i bržu degeneraciju stanica. Na koži, može uzrokovati akne, prištiće i čireve. Psorijaza, što je izuzetno brza degeneracija stanica kože, često utječe na ljude koji su pod stresom. Biti u mogućnosti nositi se sa stresnim situacijama je važno za njegu kože. Vježba, dovoljno spavanja, uravnotežena prehrana i dovoljna dnevna potrošnja vode mogu puno pomoći kod nošenja sa stresom.

Aktivnosti na otvorenom mogu biti vrlo zdrave, ali dugo izlaganje suncu zapravo je štetno za kožu. Broj slučajeva raka kože je trenutno u porastu. Mnogo puta, usred svih zabava na otvorenom, ta činjenica postaje zanemarena. Za uživanje u suncu bez posljedica oštećenja kože dobro je koristiti šešir, kišobran ili duge rukave kada je dugo izlaganje suncu predviđeno.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije