Kurkuma pomaže u borbi protiv raka dojke

Kurkuma pomaže u borbi protiv raka dojke

Kurkuma pomaže u borbi protiv raka dojke
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 02.03.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje pruža nadu ženama koje pade od raka dojke. Rak dojke je drugi vodeći uzročnik smrti među ženama, odmah nakon raka pluća. Rezultati novog istraživanja, koji su objavljeni u časopisu Clinical and Experiential Medicine, otkrivaju da kurkumin, aktivni sastojak kurkume, može pomoći u borbi protiv raka dojke.

Kurkuma je tema velikog broja istraživanja, a sva su pokazala da ima dobro djelovanje na zdravlje. Jedno istraživanje, objavljeno u časopisu Molecular Carcinogenesis, je pokazalo da kurkuma djeluje na način da stanice raka počinju uništavati same sebe.

Popijte protuupalni smoothie od kurkume!

Znanstvenici su otkrili da kurkumin može pomoći u prevenciji širenja stanica raka dojke. To uvelike pomaže u liječenju i kontroli razvoja raka. Antimikrobna, protuupalna, antivirusna i antikancerogena svojstva kurkume pospješuju zdravlje cjelokupnog organizma na niz načina.

Na tržištu su dostupni suplementi kurkume i kurkumina. Ako se odlučite za sami začin, stručnjaci preporučuju da dnevno uzimate 1 do 3 grama kurkume. Što se tiče suplemenata i doziranja, posavjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom.

Također, prije početka svakodnevnog uzimanja kurkume se svakako posavjetujte s liječnikom ili ljekarnikom, naročito ako patite od nekih medicinskih stanja ili uzimate neke lijekove.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti