Možemo li spriječiti preranu smrt - Znate li koliki je vaš tlak danas?

Možemo li spriječiti preranu smrt - Znate li koliki je vaš tlak danas?

Možemo li spriječiti preranu smrt - Znate li koliki je vaš tlak danas?
  • Objavljeno: Četvrtak, 06.05.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Svaki drugi hrvatski građanin umre od bolesti srca i krvnih žila. Bolesti srca i krvih žila u velikoj mjeri se mogu spriječiti - smanjenjem glavnih čimbenika rizika bolesti poput povišenog krvnog tlaka, pušenja, loše prehrane i tjelesne neaktivnosti. U prevenciji je iznimno važno na vrijeme započeti redovito mjeriti krvni tlak u kući. Samostalnim mjerenjem tlaka moguće je na vrijeme otkriti i liječiti povišeni krvni tlak čime se višestruko smanjuje rizik obolijevanja i smrti od srčanožilnih bolesti, srčanog i moždanog udara. Samostalno mjerenje tlaka izuzetno je važno i kod praćenja djelovanja lijekova i prilagođavanja terapije za postizanje najboljeg učinka.

Hrvatsko društvo za hipertenziju, kao i većina svjetskih liječničkih udruženja preporučuje samostalno mjerenje tlaka u kući digitalnim tlakomjerima tvrtke OMRON.

Omron TlakomjerMjerenjem digitalnim uređajem faktor ljudske pogreške sveden je na minimum, a točnost OMRON digitalnih tlakomjera je neupitna. Klinički su provjereni - točni i precizni, što je dokazano usporedbom s dosadašnjim zlatnim standardom živinim tlakomjerom koji odlazi u povijest. Naime, proizvodnja uređaja sa živom zbog otrovnosti iste od 3.travnja 2009. godine zabranjena je u Europskoj Uniji.
OMRON
tlakomjerom osim toga možemo detektirati i nepravilan srčani ritam te jutarnju hipertenziju koja se smatra osobito povezanom s povećanim rizikom srčanog i moždanog udara.

Zbog svoje napredne tehnologije, točnosti, jednostavnosti i ugodnog mjerenja OMRON tlakomjeri prepoznati su od stručnjaka i šire javnosti diljem svijeta te sa sigurnošću možemo tvrditi da su OMRON tlakomjeri – tlakomjeri broj 1 u svijetu.

Dostupno u boljim ljekarnama i Medikor drogerijama

Info telefon: 0800 7477

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti