Istraživanje otkriva koliko dana muškarcima treba da kažu "volim te"

Istraživanje otkriva koliko dana muškarcima treba da kažu "volim te"

Istraživanje otkriva koliko dana muškarcima treba da kažu "volim te"
  • Objavljeno: Srijeda, 13.07.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Muškarci počinju razmišljati o izjavljivanju ljubavi nakon prosječnih 97,3 dana u vezi. Istraživanje vođeno od strane znanstvenika s Massachusetts Institute of Technology, također ističe kako se muškarcima koji ranije u vezi izjavljuju ljubav „baš i ne može vjerovati".

Žene zapravo vole kada muškarac strpljivo pričeka da situacija postane „ozbiljna", objavljuju na portalu Top News istraživanje u kojem je sudjelovalo 45 muškaraca i žena. Utvrđeno je kako muškarci objavljuju frazu „volim te" u 61,5 posto slučajeva prije nego žene njima.

Muškarci se također osjećaju „najsretnijima" kada čuju te dvije riječi na početku veze. Većina, međutim, taj izraz vidi kao nekakav znak da žena ustvari želi ići u krevet s njima. A opet ako se fraza spomene kasnije u vezi, muškarci mogu početi osjećati strah od obaveze.

Žene, međutim, ne vjeruju muškarcima koji prerano izjavljuju ljubav. Ali, ako im je ljubav izrečena nakon što su već imali spolni odnos, te dvije riječi im donose osjećaj sigurnosti i obećanja predanosti te možda i potencijalnog oca njihovog djeteta.

Za kraj istraživači zaključuju: „Muškarci prosječno izražavaju svoje osjećaje šest tjedana prije žena. A jedan od važnijih razloga zašto muškarci vole ranije izražavati ljubav nego žene, možda je zato jer muškarci imaju veću želju motivirati početak spolne aktivnosti u odnosima."

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti