Razmišljate o bivšem? Najvažnija stvar na koju trebate paziti prije nego se pomirite

Razmišljate o bivšem? Najvažnija stvar na koju trebate paziti prije nego se pomirite

Razmišljate o bivšem? Najvažnija stvar na koju trebate paziti prije nego se pomirite
  • Objavljeno: Nedjelja, 09.04.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Seks i veze

Ako imate prijatelje koji vole davati drugu šansu vezama možda ste ih pokušali podsjetiti na razloge zašto su bili u prekidu, a možda su oni to isto pokušali napraviti i vama. Vjerojatno ste se i sami našli u situacijama da razmišljate o tome što vas je s nekim dovelo do prekida, a možda vam je iz straha prošlo kroz glavu kako da ta razmišljanja zadržite za sebe.

Pa, prema mišljenju stručnjaka, nije svaka situacija ponovnog rasplamsavanja izgubljene ljubavi osuđena na propast - na kraju krajeva, Carrie i Big iz popularne serije Seks i grad su završili zajedno nakon više neuspjelih pokušaja. "Mnogi se parovi pomire nakon prekida", kaže stručnjakinja za veze Rachel Sussman, LCSW. "To je potpuno normalno. Nije dobra ili loša ideja vratiti se bivšem", kaže Sussman.

Ipak, postoji jedan razlog na koji biste svakako trebali obratiti pozornost ukoliko želite ponovno pokušati s bivšima, a taj razlog nisu svađe koje ste imali s partnerom. Naime, "Partneri se prepiru, a to nije loša stvar", kaže stručnjakinja za seksualnost i odnose dr.sc. Logan Levkoff. Pravi problem su vrste borbi koje prebrođujete. "Ako su sukobi koje imate isti oni koje ste imali prije nego što ste prekinuli, to vjerojatno nije sjajno", kaže ona.

Neriješena prtljaga glavni je krivac za ponovni prekid

Prema Sussman, neriješena prtljaga, tj. neriješeni problemi koje vučete od prije glavni su krivac kojeg vidi za ponovni prekid odnosa. "Kako bi veza procvjetala u drugom pokušaju treba riješiti pravi razlog prekida", objašnjava. "Ako i kada se to ne dogodi, veza će neizbježno propasti."

Razni su razlozi prekida, mogu biti veliki i mali, ali ako je razlog prekida neko neriješeno pitanje, onda ćete se vjerojatno ponovno naći u istom problemu.

"Ključ uspjeha u ponovno rasplamsanom odnosu je rast za jednog ili oba partnera", kaže dr. Levkoff. "Ako niste narasli, onda će se stvari vjerojatno nastaviti na način na koji su se događale prije nego što ste prekinuli."

Međutim, prilično nesretna stvarnost o ovoj crvenoj zastavi u odnosima je to da se možda neće odmah očitovati, jer "Obično postoji razdoblje medenog mjeseca kada se vratite bivšem", kaže dr. Levkoff i dodaje da je čin ponovnog rasplamsavanja veze ugodan, jer tamo postoji bliskost.

Nakon nekog vremena, kao u svakoj vezi, razdoblje medenog mjeseca se istroši, a ako se problemi čine poznatima, to može biti znak nevolje pred nama.

"Parovi moraju biti realni", kaže Sussman. "Ponekad će uspjeti. Ponekad i neće. Ali što više napornog rada uložite u nešto, veća je vjerojatnost da će se poboljšati." Iako je moguće postojanje istih problema, ako su obje strane spremne raditi na poboljšanju uzajamne budućnosti, moguće je uspjeti.

„Tijekom ove faze važna je komunikacija bez defenzive“, kaže Sussman. Dakle, ako se pomirite s bivšim "Shvatite što je pošlo po zlu i resetirajte se", kaže ona.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije