Zdrave navike koje žene mogu naučiti od muškaraca

Zdrave navike koje žene mogu naučiti od muškaraca

Zdrave navike koje žene mogu naučiti od muškaraca
  • Objavljeno: Utorak, 12.07.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Neovisno o spolu, zdrave navike su jedine navike koje bismo trebali usvajati od drugih. Iako nam se često čini da muškarci ne brinu dovoljno o svom zdravlju, postoje dobri savjeti koje bismo ipak mogle usvojiti:

Odvojite vrijeme za sebe

Jeste li primijetili da muškarci vole u miru pročitati novine, pogledati dnevnik ili odspavati? To su vrijeme rezervirali samo za sebe i čine to svakog dana! Iako možda nemamo iste interese, bitno je naglasiti da izdvojenih 30 minuta dnevno za vlastite potrebe ima itekako dobre benefite za naše zdravlje.

Jedite poput muškarca

Muškarci jedu zbog energije, dok žene imaju emocionalnu poveznicu s hranom. Radi toga muški organizam radi učinkovitije, dok se žene često bore s viškom kilograma. Tu nije riječ samo navikama jedenja, već i o izboru namirnica! Dokazano je da muškarci jedu puno više proteina i puno manje šećera nego žene.

Neka vam san bude prioritet

Prema istraživanjima, 70% žena ima problema sa spavanjem, dok je kod muškaraca situacija puno pozitivnija. Pokušajte odgonetnuti uzroke lošeg sna. Ako vas smeta partnerovo hrkanje, jednostavno se prebacite u drugu sobu!

Opraštajte

Muškarci znaju odvojiti emocije i realnost. Ne zamaraju se problemima koje ne mogu riješiti. Moramo priznati da su muškarci poprilično jednostavni kada su u pitanju emocije i prijateljstva. Ako vas je netko povrijedio, to ne znači da morate zaboraviti! Opraštanjem ćete unijeti mir u svoj život.

Ovih 5 činjenica sigurno niste znali o muškarcima!

Pakirajte manje stvari za put

Odlazak na more može biti poprilično stresan. Žene obično spakiraju sve što im se nađe na putu jer...što ako im baš to zatreba?!

Uz to što vuku veliki teret sa sobom, zamislite samo koliko se moraju dugo raspakiravati! Knjige, kozmetička torbica, rezervni par cipela i japanki, 5 badića, boca vode, 3 kreme za sunčanje i još mnoštvo toga. Sjetite se koliko puta ste iskoristile samo 30% onoga što ste ponijele!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti