Muškarci ne znaju što žene žele

Muškarci ne znaju što žene žele

Muškarci ne znaju što žene žele
  • Objavljeno: Petak, 17.07.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici su potvrdili ono u što smo oduvijek sumnjali. Kad je romantika u pitanju većina muškaraca ne zna što obara žene s nogu.

Rijetko dijele komplimente, ne pišu ljubavne pjesme, a vrhunac romantike su im skupi pokloni ili seksi donje rublje. Žene su željne romantičnih gesti i malih stvari koje život čine ljepšim Istraživanje koje je profesor Richard Wiseman obavio na 6.500 muškaraca i žena širom svijeta pokazalo je da su najmanje romantični britanski muškarci. Oni najčešće pogrešno misle da su skupi pokloni i seksi donje rublje najlakši put do ženskog srca, dok žene padaju na male geste kao što je pripremljena kupka nakon napornog radnog dana ili jutarnja šalica kave.

'Suprotno od onoga što većina muškaraca misli, nije potrebno potrošiti velike novčane iznose da biste osvojili ženu, važna je nakana. Žene, čini se, posebno padaju na sve vrste avantura i iznenađenja, dok materijalnim stvarima ne pridaju veliko značenje', tvrdi prof. Wiseman.

Istraživanje je također pokazalo da 52 posto žena nikad od svog partnera nije doživjelo da im pripremi mirišljavu kupku nakon radnog dana, dok 45 posto žena nikad nije doživjelo ni to da im muškarac pokloni svoj sako ili jaknu kad im je bilo hladno. Uzbudljivi romantični vikend za dvoje nije iskusilo 53 posto žena.

U posebnom dijelu istraživanja prof. Wiseman pitao je muškarce što misle koliko će žene neke geste smatrati romantičnima, a u isto vrijeme žene su trebale ocijeniti romantičnost tih gesti.

Kao što je bilo i očekivano, muškarci su ozbiljno podcijenili brojne geste. 'Muškarci ne shvaćaju psihološki utjecaj malih romantičnih gesti. Žene ih vole jer pokazuju da su muškarci zaista zainteresirani za njih i da radije misle na njih nego na sebe', kaže prof. Wiseman.

10 najromantičnijih gesti po ženskom mišljenju

1. Kada muškarac ženi prekrije oči i ugodno je iznenadi
2. Odlazak na romantični vikend
3. Kada joj kaže da je najdivnija žena koju je ikad sreo
4. Kada joj napiše pjesmu
5. Kada joj pripremi opuštajuću kupku nakon lošeg dana na poslu
6. Kada joj pošalje romantični email ili SMS poruku ili ostavi slatku poruku na kuhinjskom stolu
7. Kada je probudi s doručkom u krevetu
8. Kada joj ponudi jaknu kad joj je hladno
9. Kada joj pošalje buket cvijeća ili bombonijeru na posao
10. Kada joj napravi kompilaciju omiljenih pjesama

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti