Grejp - moćan saveznik u borbi s dijabetesom i debljinom

Grejp - moćan saveznik u borbi s dijabetesom i debljinom

Grejp - moćan saveznik u borbi s dijabetesom i debljinom
  • Objavljeno: Petak, 17.07.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kanadski znanstvenici su dokazali da grejp može biti od velike pomoći osobama oboljelim od dijabetesa tipa 2, kao i svima koji se muče s viškom kilograma. Istraživanje je pokazalo da naringenin, flavonoid koji se nalazi u citrusnom voću, pomaže jetri da prije sagori masnoću umjesto da je nakuplja nakon obroka. Naringenin daje citrusnom voću, posebno grejpu, specifičan gorki okus.

Znanstvenici s Istraživačkog instituta Robards, koji se nalazi u sklopu kanadskog sveučilišta Western Ontario, vjeruju da ta kemikalija također pomaže i osobama koje pate od viška kilograma, ali je i odličan saveznik u borbi s dijabetesom. Grejp, naime, pomaže uravnotežiti razine inzulina i glukoze.

U istraživanju su se koristile znatno veće doze naringenina od onih koje se prirodno nalaze u voću pa će zasigurno trebati vremena dok znanstvenici ne razviju koncentrirani nadomjestak. Kad se jednom nađe u slobodnoj prodaji, najviše koristi od njega imat će oboljeli od dijabetesa tipa 2, koji je jedan od glavnih uzročnika srčanih bolesti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti