Nisu ni lice, ni mišići: otkriveno što žene najviše privlači na suprotnom spolu!

Nisu ni lice, ni mišići: otkriveno što žene najviše privlači na suprotnom spolu!

Nisu ni lice, ni mišići: otkriveno što žene najviše privlači na suprotnom spolu!
  • Objavljeno: Utorak, 07.06.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Ljepota je u očima promatrača, ali postoje neki standardi koji vas čine privlačnijima suprotnom spolu, a da toga niste ni svjesni. Među mnogim karakteristikama muške privlačnosti, znanstvenici su u posljednje vrijeme otkrili kako je dužina nogu jedna od ključnih stavki privlačnosti.

Da, dobro ste pročitali, žene vole muškarce koje imaju nešto veći omjer nogu i tijela od prosječnog.

Ove tvrdnje dolaze sa Sveučilišta Cambridge u Velikoj Britaniji, gdje su znanstvenici proveli istraživanje o privlačnosti muškaraca, a jedini kriterij bio je da sve ispitanice budu heteroseksualne žene.

Rezultati su pokazali da muškarci s dužim nogama, u odnosu na ostatak tijela, imaju izrazitu prednost među ispitanicama nad onima koji imaju normalan omjer tijela i nogu.

Najvjerojatnije objašnjenje za to ukorijenjeno je u prirodnoj selekciji i percipiranim evolucijskim prednostima dugih nogu. Iz perspektive evolucijske biologije, privlačnost se odražavala kroz biološku sposobnost preživljavanja i reprodukcije pa bi partner s dužim nogama mogao bolje pružiti hranu, brigu i zaštitu, a imao bi i veće šanse za prenošenje dobrih gena na svoje potomke.

Znate li da žene najviše privlači upravo ovaj tip muškarca!

Omjeri između tijela i udova, koji su nešto iznad srednje vrijednosti, povezani su s visokim socioekonomskim statusom, dobrom prehranom i razvojnom stabilnošću.

No, treba uzeti u obzir da ova karakteristika nije jedino što privlači žene, ona može dati prednost nekim muškarcima, ali u kombinaciji s ostalim stavkama, ljepota i privlačnost zaista su za svakoga drugačije pa svatko bira po svojim kriterijima.

Vezani sadržaj:

Što sve utječe na fizičku privlačnost?

Istraživanje: Privlačnost nije samo u fizičkom izgledu

Otkrivamo 4 tajne neodoljive privlačnosti i seksipila

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti