Muškarci s dubokim glasom više privlače žene

Muškarci s dubokim glasom više privlače žene

Muškarci s dubokim glasom više privlače žene
  • Objavljeno: Petak, 18.10.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje znanstvenika iz Kanade otkriva da muškarci, koji imaju dubok i promukao glas, u većoj mjeri privlače žene.

"Zvuk nečijeg glasa može utjecati na to kako doživljavamo tu osobu", izjavila je voditeljica istraživanja prof. Jillian O'Connor i dodala kako "ovo istraživanje potvrđuje ono što su prethodna istraživanja pokazala, a to je da žene vole muževnije muškarce."

Ipak, rezultati istraživanja su pokazali i da su muškarci s dubljim glasom skloniji varanju, prenosi HealthDayNews.

U istraživanju je sudjelovalo 87 žena koje su slušale glasove muškaraca. Znanstvenici su od žena tražili da ocjene za koje muškarce je, prema tipu glasa, veća vjerojatnost da bi varali.

Rezultati istraživanja su pokazali da su žene ocijenile da je za muškarce s dubljim glasom veća vjerojatnost da će varati, ali i da ih muškarci s dubljim glasom više privlače.

"Otkrili smo da što je muškarac skloniji varanju, to je privlačniji ženama, ali samo za kratkoročnu vezu jer će se žena odlučiti skrasiti samo uz muškarca za kojega smatra da neće varati", izjavila je prof. O'Connor.

Znanstvenici ističu da su rezultati istraživanja preliminarni i da je potrebno provesti ocjenjivanje vanjskih stručnih suradnika.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti