Najbolji seks je glasan seks?

Najbolji seks je glasan seks?

Najbolji seks je glasan seks?
  • Objavljeno: Utorak, 05.02.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Britanski znanstvenici otkrivaju da što ste tijekom seksa glasniji, to će užitak biti veći. Naime, čini se da parovi koji prakticiraju glasan seks više uživaju u seksu.

Znanstvenici sa Sveučilišta Leeds du proveli istraživanje u kojemu je sudjelovalo više od 70 žena. Ispunjavale su anketu o tome koliko su glasne tijekom seksa.

Žene su izjavile da su najglasnije prije i tijekom partnerovog orgazma. Čak njih 30% je izjavilo da postanu glasnije kako bi partner lakše postigao orgazam.

Tracey Cox, koja je stručnjak za seksualno ponašanje, ističe kako "iznenadilo me otkriće da su žene u seksu glasnije od muškaraca" te dodaje kako "zabrinjava me činjenica da žene češće glume orgazam, možda je to što su glasnije samo odraz nesigurnosti i osjećaja obveze da na neki način pokažu da uživaju u seksu."

Istraživanje, koje je objavljeno u časopisu Archives of Sexual Behaviour, otkriva da čak 92% žena misli da glasan seks poboljšava samopouzdanje njihovih partnera. Također ističu da glasan seks može pomoći i u indiretknom navođenju partnera na to što im odgovara tijekom seksa, a što ne.

Prethodno istraživanje u kojemu je sudjelovalo čak 1000 sudionika pokazuje da je čak 94% žena priznalo da su tijekom seksa glasnije od partnera. Što se muškaraca tiče, oni ističu da uživaju kada je partnerica tijekom seksa glasna.

Znanstvenici tvrde da su žene glasnije i tijekom orgazma, a ističu da je glavni razlog taj što je orgazam kod žena znatno intenzivniji od orgazma kod muškaraca.  Naime, splet živaca na ženinom klitoricu povećava užitak i intenzitet orgazma kod žena.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti