Muškarci su ipak suosjećajniji

Muškarci su ipak suosjećajniji

Muškarci su ipak suosjećajniji
  • Objavljeno: Utorak, 02.12.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanje koje je provela jedna britanska farmaceutska kuća koja proizvodi lijek za ublažavanje simptoma prehlade, pokazalo je da 52% žena izgubi suosjećanje već za pet minuta, a 18% žena nije uopće ni suosjećalo sa mužem ili dečkom koji se prehladio.

Nasuprot tome, sedam od deset muškaraca tvrdi da nastoji biti suosjećajno prema svojim bolesnim partnericama, te 60% preuzima na sebe kućanske poslove, a 64% priprema obrok.

No, njihovi napori često prođu neopaženo, budući da samo 13% žena misli da se njihovi partneri potrude pomoći ako su one bolesne. Hanna Nowak, direktorica marketinga u farmaceutskoj kući koja je provela istraživanje, izjavila je da je istraživanje zapravo osmišljeno da bi pokazalo koliko su muškarci neosjećajni.

"No rezultati su nas iznenadili, budući da su se muškarci pokazali više suosjećajni nego žene", priznala je. "Možda je to zbog toga jer se nadaju da će im se sve vratiti kada će oni biti bolesni, ili zbog toga jer žele da im žene što prije ozdrave kako bi opet mogle voditi kućanstvo", dodala je.

Prosječna odrasla osoba može se prehladiti dva ili više puta godišnje, dok se dijete može prehladiti i dvanaest puta u toku jedne godine.

Za MojDoktor:

Lovro Lamot, dr.med.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti