Obilježite Nacionalni dan hodanja u subotu u Parku Vjekoslava Majera

Obilježite Nacionalni dan hodanja u subotu u Parku Vjekoslava Majera

Obilježite Nacionalni dan hodanja u subotu u Parku Vjekoslava Majera
  • Objavljeno: Petak, 30.09.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Mnoga istraživanja potvrdila su brojne prednosti hodanja; od samog održavanja u formi pa sve do zdravlja našeg organizma i uma. Potvrđeno je čak kako hodanje od 21 minute dnevno može smanjiti rizik od srčanih bolesti za 30%. U svrhu osvještavanja važnosti hodanja, svake se godine prvim vikendom u listopadu obilježava svjetski dan hodanja.

Aktivno obilježavanje Nacionalnog dana hodanja provodi se s ciljem poticanja građana Grada Zagreba, prije svega onih koji su posljednjih godina tjelesno neaktivni, da u svoj život uključe redovito hodanje te tako učine veliki korak prema očuvanju i unaprjeđenju vlastitog zdravlja. Kako biste obilježili Nacionalni dan hodanja, pridružite se u Parku Vjekoslava Majera u subotu, 01. listopada 2022. godine u 10.00 sati. Program je organiziran u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Inicijativu obilježavanja Nacionalnog dana hodanja, svake prve subote u listopadu, pokrenuo je Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Cilj ovog obilježavanja je poticanje građana da se u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i tako učine veliki korak prema unaprjeđenju vlastitog zdravlja, prenosi Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Protektivan utjecaj hodanja, kao tjelesne aktivnosti dostupne i provedive ljudima svih dobnih skupina, uključujući i one koji se nikada nisu bavili nekom tjelesnom aktivnošću, prepoznat je u prevenciji bolesti koje su posljedica modernog „sjedilačkog“ načina života.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti