Najbolje besplatne stvari koje možete raditi tijekom karantene iz udobnosti vlastitog doma

Najbolje besplatne stvari koje možete raditi tijekom karantene iz udobnosti vlastitog doma

Najbolje besplatne stvari koje možete raditi tijekom karantene iz udobnosti vlastitog doma
  • Objavljeno: Četvrtak, 02.04.2020.
  • Broj pregleda: 1.837
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Situacija koja nas je zadesila nije nimalo jednostavna, ali nam otvara mogućnosti da radimo na sebi i usvojimo nove vještine za koje inače nemamo vremena.

Iako ništa ne može zamijeniti pravi odlazak u muzej ili na putovanje, vrijeme u karanteni možete prikratiti u virtualnom svijetu. Mogućnosti što raditi tijekom karantene su bezbrojne, a mi vam otkrivamo one najzanimljivije.

Muzeji, kazališta i nacionalni parkovi

Slavni muzeji, poput Britanskog muzeja u Londonu, muzeja Guggenheim u New Yorku ili muzeja Van Gogha u Amsterdamu nude virtualne šetnje, a u virtualnu šetnju možete otići i po mnogim hrvatskim muzejima, poput Hrvatskog povijesnog muzeja, Muzeja za umjetnost ili Tehničkog muzeja.

Google Earth i Google Arts&Culture omogućuju virtualan obilazak najljepših svjetskih nacionalnih parkova, uključujući i Grand Canyon i Yosemite. Virtualno možete uživati i na našim Plitvičkim jezerima.

Iako su sada zatvorena za javnost, kazališta i opere, poput Carnegie Halla u New Yorku, dostupni su putem stranice Google Arts&Culture. Mnoga hrvatska kazališta omogućuju online gledanje predstava svakodnevno.

Virtualni tečajevi

Putem platforma Coursera i EdX možete višak slobodnog vremena iskoristiti za pohađanje tečajeva iz niza različitih predmeta i to na vrhunskim sveučilištima poput Princetona, Harvarda i Yalea.

Slavni kuhari nude kulinarske savjete i trikove za sve one koji su u izolaciji i karanteni tijekom pandemije.

Tijekom pandemije Fender nudi tri mjeseca besplatnog virtualnog tečaja gitare - to je prilika koju ne biste trebali propustiti. Program uključuje kratke lekcije, razne pjesme i alate kojima možete pratiti svoj napredak.

Virtualna putovanja

Na stranicama Google Arts and Culture od kuće možete uživati u prekrasnim prizorima znamenitosti sa svih strana svijeta. Najpoznatije svjetske znamenitosti, poput Taj Mahala u New Delhiju, Eiffelovog tornja u Parizu ili Opere u Sidneyju, sada možete istražiti online. Google Street View vam pruža osjećaj da šećete bilo kojom ulicom ili pejzažem koji zamislite. Samo upišite željenu lokaciju i bit ćete tamo u trenu.

Ako ste oduvijek maštali o tome da postanete astronaut, onda je besplatna NASA-ina aplikacija prava stvar za vas jer vam omogućuje posjet Space Centru Houston, virtualna iskustva, a donosi i selfije astronauta.

Virtualna zabava za djecu i odrasle

360 virtualne šetnje Disneyevim parkovima sada su moguće putem stranice Google Street View.

Postoji na stotine video snimaka vožnji roller coasterom na YouTubeu, kao i vodenim toboganima u aqua parkovima. Odaberite roller coaster koji želite, kliknite i uživajte.

Amazon je omogućio djeci besplatno gledanje više od 40 crtanih serija i 80 filmova na svojoj platformi Prime.

Putem svog pametnog telefona možete pristupiti stotinama igara uz koje će vam vrijeme proletjeti, iako su neke od tih igrama davno izašle iz mode. U doba socijalnog distanciranja najviše ćete uživati u igrama koje vam omogućuju da se na daljinu družite s prijateljima, poput Words with Friends ili Draw Something.

Sve je veći broj korisnika kao što su Zoom ili Google Hangouts za virtualna druženja s prijateljima ili obitelji. Organizirajte grupni happy hour i logirajte se svi u isto vrijeme: imat ćete osjećaj da ste zajedno iako nećete biti.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti