Najzdraviji blagdanski začini
Blagdansko doba znači i doba pripremanja raznih jela. Tradicionalna jela mogu biti još ukusnija, ali i zdravija ako ćete koristiti neke začine.
Začini će oplemeniti okus vaših jela, naročito slastica. Osim što će obogatiti okus jela, ovi začini vas mogu zaštititi od gripe i prehlade, koje su najčešći tijekom zime.
Stručnjaci tvrde da postoje začini koji će blagdanski stol učiniti zdravijim te ističu one najučinkovitije.
Cimet
Cimet će regulirati razinu šećera u krvi, što je naročito važno tijekom blagdana. Također će ubrzati rad metabolizma, ojačati imunitet i smanjiti rizik od nastanka gripe ili prehlade.
Muškatni oraščić
U mnogim domaćinstvima je nezaobilazan dio pripremanja blagdanskih slastica. Ublažava bol u želucu, smanjuje razinu stresa te ima snažna antiupalna i antibakterijska svojstva.
Đumbir
Odličan je za ublažavanje mučnina uzrokovanih putovanjima koja su nešto češća tijekom blagdana. Poboljšava cirkulaciju, smanjuje razinu lošeg kolesterola, jača imunitet te je odličan afrodizijak.
Klinčić
Ima antiupalno i antibakterijsko djelovanje. Odličan je antioksidant, jača imunitet, štiti zdravlje srca, a neka istraživanja su pokazala da ima antikancerogeno djelovanje.
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345