Ovo su najbolji jesenski začini!

Ovo su najbolji jesenski začini!

Ovo su najbolji jesenski začini!
  • Objavljeno: Petak, 01.10.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Jesenski začini obogaćuju okus jelima, ali i pospješuju zdravlje. Ustvari, istraživanja su pokazala da cimet, đumbir, kurkuma i češnjak mogu smanjiti rizik od nastanka sezonskog afektivnog poremećaja i pospješiti rad probavnog sustava, što će vam biti potrebno s početkom konzumacije teže i masnije hrane.

Cimet

Veliki broj istraživanja je proveden na temu cimeta. Svakim novim istraživanjem se otkriva neka nova prednost cimeta. Dosadašnja istraživanja su pokazala da cimet može pomoći u prevenciji gripe, prehlade, probavnih tegoba, pretilosti i dijabetesa tipa 2.

Češnjak

Češnjak je od davnina poznat kao začin čudesnih ljekovitih svojstava. Dosadašnja istraživanja su pokazala da češnjak može pomoći u ublažavanju simptoma gripe i prehlade, ali i da može ubrzati oporavak.

Đumbir

Đumbir biste uvijek trebali imati u svojoj kuhinji. Može vam pomoći kod ublažavanja raznih tegoba, od osjećaja nadutosti do grlobolje. Đumbir ima odlično protuupalno djelovanje i dobro će vam doći kod ublažavanja bolova u zglobovima i mišićima, uzrokovanih gripom.

Kurkuma

Kurkumin, moćni sastojak kurkume, može popraviti vaše raspoloženje i ublažiti simptome depresije. Znanstvenici su ustanovili da kurkuma može smanjiti rizik od nastanka različitih infekcija i da se bori protiv niza virusa, uključujući virus gripe, prehlade i hepatitisa C.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti