Najzdraviji su roditelji koji imaju dvoje djece

Najzdraviji su roditelji koji imaju dvoje djece

Najzdraviji su roditelji koji imaju dvoje djece
  • Objavljeno: Utorak, 16.03.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Veliko istraživanje pokazalo je da je zdravo imati djecu, a najbolje zdravlje zabilježeno je kod onih koji imaju dvoje djece.

Veliko istraživanje koje je obuhvatilo milijun i pol muškaraca i žena otkrilo je da roditeljstvo utječe na zdravlje, i to u pozitivnom smislu. Naime, roditeljstvo sprečava razvoj nekih vrsta karcinoma, kao i srčane bolesti. Također, osvješćuje roditelje koji rjeđe postaju ovisni o alkoholu te su oprezniji u prometu.

Međutim, tvrde znanstvenici, to ipak ovisi o broju djece koju roditelji imaju, a pokazalo se da je najzdravije imati dvoje djece te da nijedno, jedno ili više od dvoje djece izazivaju zdravstvene tegobe. Znanstvenici kažu da se roditelji s više od dvoje djece bore s financijskim i emocionalnim stresom, dok su oni koji imaju jedno ili nijedno dijete previše opušteni i nedostaje im motivacije.

Istraživanje je također pokazalo da brak postaje znatno sretniji, ispunjeniji i kvalitetniji nakon dolaska djece koja povezuju roditelje. Međutim, to je slučaj samo kod roditelja koji su u braku, ali ne i kod onih koji žive zajedno. Njima rođenje djece pojačava osjećaj nesigurnosti i donekle ih razdvaja.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti