Neuredan radni stol je znak kreativnosti?

Neuredan radni stol je znak kreativnosti?

Neuredan radni stol je znak kreativnosti?
  • Objavljeno: Nedjelja, 08.09.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Osobe, koje rade za gotovo nepodnošljivo neurednim radnim stolom, su jako kreativne, otkrivaju nam američki znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Psychological Science.

Znanstvenici ističu da je neuredno okruženje na radnom mjestu najbolje za buđenje mašte. Ako vas ometa olovka koja nije na svome mjestu, vrlo vjerojatno niste naročito maštoviti.

Prema znanstvenicima, neuredno okruženje inspirira i potiče na stvaranje nekonvencionalnih djela. Biti kreativan znači razmišljati drugačije od tradicionalnog, pobijediti granice i red, a neredom postižemo upravo to.

Ipak, nije sve tako crno za uredne. Naime, prethodna istraživanja su pokazala da uredne osobe imaju jako puno poslovnih kvaliteta, a neke od njih su organiziranost, pouzdanost i temeljitost.

Znanstvenici su također ustanovili da su osobe, koje teže urednošću, perfekcionisti, što se nikako ne uklapa u pojam kreativnosti. Naime, biti kreativan znači isprobavati nešto novo, čak i ako se to čini pogrešnim.

Kako se kreativnost na radnom mjestu cijeni, naročito ako vaše radno mjesto zahtijeva predlaganje novih ideja, tako biste se trebali opustiti, uživati i ponekad se prepustiti takozvanom kreativnom neredu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti