Njegujte usne tijekom zime

Njegujte usne tijekom zime

Njegujte usne tijekom zime
  • Objavljeno: Subota, 15.12.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Zimi usne lako postanu suhe, ispucane i grube. Izloženost hladnom zraku i vjetru i suhom zraku u domovima ne ide na ruku vašim usnama. Ispucane usne nisu samo estetski problem, one mogu postati i bolne ako se o njima ne brinete pravilno, a kako bi vaše usne ostale lijepe slijedite nekoliko savjeta.

Pazite na navike

Mnoge osobe ne mogu odoljeti izazovu da poližu usnicu kako ne bi bila suha. Slično tome je i grickanje mrtvih stanica kože s usana. Sve ove navike vaše usne će učiniti još osjetljivijima.

Pijte vodu

Suh zrak u domovima isušuje i vašu kožu, što znači da je potrebno povećati unos vode. Ne zaboravite da unos vode nije važan samo ljeti, već i zimi. To što je hladno i manje se znojite, ne znači da vašem tijelu ne treba tekućine.

Koristite zaštitu od sunca

Iako je razina UV zraka manje nego ljeti, to ne znači da vam nije potrebna zaštita od sunca, već da vam je potreban manji faktor. Postoje razni balzami za usne s UV zaštitom, a to je ono što vama treba.

Koristite dobar balzam

Balzam sprječava isušivanje usana i hrani kožu usana. Odaberite balzam s hranjim tvarima kao što je vitamin E, prirodna ulja (maslinovo ili ulje jojobe) kao i voćne balzame koji smiruju kožu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti