Možete li postati ovisni o balzamu za usne?

Možete li postati ovisni o balzamu za usne?

Možete li postati ovisni o balzamu za usne?
  • Objavljeno: Utorak, 04.01.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Tijekom zime će vaše usne uvijek biti malo više suhe, koristili losion za usne ili ne. Usne su više suhe zbog smanjene vlažnosti zraka, hladnijeg vremena i češćeg kupanja vrućom vodom. Usne dodatno ispaštaju jer ne proizvode prirodna ulja koja omogućavaju hidrataciju.

To objašnjava potrebu za korištenjem losiona za usne, ali zašto tako često? Većina losiona za usne sadrže alergene koji iritiraju kožu i usne isušuju još više. To su najčešće prezervativi kao što su lanolin ili propilenglikol.

Proizvodi koji sadrže ove sastojke pružaju trenutno olakšanje tako što osvježavaju i vlaže kožu. No, točno u tome i jest problem - olakšanje je trenutno. Sastojci losiona za usne neće pomoći dugoročno pa o njima postajete ovisni.

Ovisnost o balzamu za usne

Istraživanja su pokazala da što češće koristite losione za usne, to o njima postajete više ovisni jer kožu usana učite da ne bude u stanju regenerirati se bez pomoći losiona. Naravno da trebate usnama pomoći u regeneraciji, ali onda odabirite najbolje losione.

Stručnjaci ističu da trebate početi pametno odabirati losione za usne. Najbolji izbor je kokosovo ulje jer ima antioksidacijsko i protuupalno djelovanje. Usne možete njegovati i sezamovim uljem jer će također pomoći u regeneraciji kože.

Ne zaboravite da je za suhe usne najbolje povećati unos vode i namirnica s nezasićenim mastima jer će one nahraniti vašu kožu iznutra, uključujući i kožu na području usana.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti