Nove generacije mladih postale nostalgične

Nove generacije mladih postale nostalgične

Nove generacije mladih postale nostalgične
  • Objavljeno: Četvrtak, 16.07.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

 ...utjecali na nove generacije mladih ljudi, koji sve više slušaju glazbu kakvu su slušali njihovi roditelji, nose starinsku odjeću, a internet koriste samo koliko je potrebno


Anketa koju je provela australska marketinška agencija Lifelounge otkrila je pojavu nostalgije među mladim ljudima u dobi između 16 i 30 godina. Mladi žale za prošlošću, kad su se prijatelji sastajali osobno, a ne online i kad je svijet, čini im se, bio jednostavniji.

'Kupovanje stare odjeće, slušanje starih glazbenika, kampiranje s prijateljima i odlazak u kazalište sve su popularniji među mladim ljudima. Ljubav prema nostalgiji direktan je odraz 'boljih vremena' prije globalne krize i klimatskih promjena', rekli su iz Lifeloungea za Reuters.

Anketa u kojoj je ispitano oko 1.700 ljudi pokazala je da stariji tinejdžeri kopaju po pločama roditelja i sve više slušaju rock iz 60-ih i 70-ih godina, kao i jazz i swing. Trgovine sa starim modelima odjeće, showroomovi, garažne rasprodaje i buvljaci također su sve popularniji. Također, premda mladi međusobno stalno komuniciraju SMS porukama i e-mailovima, ipak istovremeno preispituju svoju ovisnost o društvenim mrežama.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti