Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Tiflološkom muzeju

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Tiflološkom muzeju

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Tiflološkom muzeju
  • Objavljeno: Petak, 04.12.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U posljednjih šest godina Tiflološki muzej stvorio je preduvjete za afirmaciju sukladno novim muzeološkim tendencijama, a sve na dobrobit osoba s invaliditetom.

Jedan je od rijetkih specijalnih muzeja u Europi koji se bavi problematikom osoba s invaliditetom, poglavito osoba oštećena vida. Izlaz u svijet svakako je i ova web stranica, usklađena s novim vizualnim identitetom Muzeja, koju ćemo usavršavati i obogaćivati stvarajući virtualni muzej, uz tradicionalni koji imamo.

Definiranjem muzejskog poslanja pomogli smo stvaranju muzeološke koncepcije i novog stalnog postava za koje je Muzej dobio pozitivne stručne ocjene. Prepoznat je naš trud i potreb

a osuvremenjivanja Muzeja te je uslijedila i financijska podrška Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Novi stalni postav, otvoren za javnost u siječnju 2008. godine, zajedničkim snagama stvarali su svi stručni djelatnici Muzeja potpomognuti i nesebičnim zalaganjem ostalih djelatnika.

Područja na koja bismo u narednom razdoblju stavili poseban naglasak su: komunikacija s publikom, razvoj sustava evaluacije muzejskih progr

ama i usluga, kvalitetan marketinški program, kontinuirano obrazovanje muzejskih djelatnika, stvaranje mreže suradnika izvan muzeja, izgradnja kvalitetnog odnosa između Muzeja i njegovih korisnika kao i razvijanje svijesti o osobama s invaliditetom i njihove važnosti za ostvarivanje naših programa.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti