Odgovorite točno i osvojite vrijedne nagrade

Odgovorite točno i osvojite vrijedne nagrade

Odgovorite točno i osvojite vrijedne nagrade
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 20.12.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Inzulinska terapija je često važan dio liječenja dijabetesa. Glavni posao inzulina je zadržati razinu šećera u krvi unutar normalnog raspona. Nakon što jedete, ugljikohidrati se razbiju u šećer i ulaze u krvotok u obliku glukoze, šećera koji služi kao primarni izvor energije. Normalna gušterača reagira proizvodnjom inzulina, koji omogućuje šećeru ulazak u tkiva.

Nakon što jedete - kada su razine inzulina visoke - višak glukoze se pohranjuje u jetri u obliku glikogena. Između obroka - kad su razine inzulina niske - jetra otpušta glikogena u krvotok u obliku šećera. To drži razinu šećera u krvi unutar normalnog raspona.

Ako imate dijabetes tipa 1, inzulinska terapija zamjenjuje inzulin koje vaše tijelo nije u stanju proizvesti. Inzulinska terapije je ponekad potrebna za dijabetes tipa 2 i gestacijski dijabetes kada druge terapije nisu uspjele zadržati razinu glukoze u krvi unutar željenog raspona. Inzulinska terapija može pomoći spriječiti komplikacije povezane s dijabetesom pomažući držati šećera u krvi unutar ciljanog raspona.

Današnje pitanje je: tko je zaslužan za otkriće inzulina?

Vaše odgovore šaljite na portal@centar-zdravlja.net Troje najbržih nagrađujemo poklon paketom koji sadrži poklon certifikat u vrijednosti od 250 kn Poliklinike Arithera Comfort i knjigom (Kako postati i ostati (ne)sretan? - Psihologija iracionalnih vjerovanja) izdavačke kuće IEP.

Napomene;

  • Nagrađene ćemo objaviti 20.12.

A nagrađeni su;

  1. Mladen Sabljak
  2. Jadranka Vuraić Vojnić
  3. Davorka Čerpnjak

Nagrade šaljemo na kućnu adresu. Ostalima želimo više sreće drugi put!


Nagrade u ovom krugu su omogućili:


O nagradama:

Poliklinika za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, opću kirurgiju i ortopediju ARITHERA COMFORT prati najmodernije trendove u svijetu glede kvalitete prostora , medicinske opreme kao i novih metodologija kako bi naši pacijenti dobili kompletnu i kvalitetnu uslugu prema najsuvremenijim europskim i svjetskim standardima u prevenciji i liječenju bolesti lokomotornog sustava. Nagrađeni osvaja poklon certifikat u vrijednosti od 250.


Kako postati i ostati (ne)sretan?
(Psihologija iracionalnih vjerovanja)

Još ne tako davno, vjerovalo se da većinu emocionalne patnje uzrokuje samo desetak iracionalnih ideja! Kad se to počelo malo bolje istraživati, a i zahvaljujući činjenici da se puno ljudi smatra ilustriranim udžbenikom iracionalnih vjerovanja, došlo se do vrlo racionalnog zaključka: tih je vjerovanja na tisuće. Mi smo izabrale tek dio onih najčešće spominjanih. Naravno, ako ste odlučili biti nesretni, dovoljno će vam biti da iz ovoga našeg izbora odaberete njih par i posvetite se njihovoj detaljnijoj razradi i praktičnoj primjeni. Ako vam ne uspije od prve - trudite se dalje. Reklamacije ne primamo.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti