Optimizam kao tajna dugovječnosti

Optimizam kao tajna dugovječnosti

Optimizam kao tajna dugovječnosti
  • Objavljeno: Utorak, 29.05.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici sa sveučilišta Albert Einstein College of Medicine's Institute u New Yorku - u, su proučavali 243 osobe koje su navršile 100 godina.

Svi sudionici su bili veseli, pozitivni i voljeli se družiti s drugim ljudima, a znanstvenici tvrde da je njihov pozitivan stav glavni razlog dugog življenja.

Naime, pozitivno raspoloženje i optimizam povećavaju razinu dobrog kolesterola (HDL) u organizmu.

Optimizam i pozitivna osobnost mogu biti genetski predodređene, a znanstvenici ističu da je ova skupina odličan kandidat za istraživanje gena, s obzirom da im je dug život zajednička karakteristika.

Ova skupina ljudi je, prema rezultatima istraživanja, znatno manje bila negativna i pesimistična, za razliku od većine populacije.

Smijeh je važan dio života, ali još važnije je jasno pokazivanje osjećaja, bili oni negativni ili pozitivni, a točno to su radili sudionici ovog istraživanja.

"Neki dokazi upućuju da se osobnost mijenja između dobi od 70 i 100 godina, stoga nismo sasvim sigurni da su sudionici ovog istraživanja oduvijek bili optimistični ili se njihova osobnost u međuvremenu promijenila", izjavio je dr. Nir Barzilai, a istraživanje je objavljeno u časopisu Aging.

Znanstvenici nisu sasvim sigurni u to što točno dodaje godine životu, ali su sigurni da sve osobe koje žive najmanje 100 godina, imaju jednu stvar zajedničku, a to je optimizam.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti