Otkrijte kako biti sretniji

Otkrijte kako biti sretniji

Otkrijte kako biti sretniji
  • Objavljeno: Četvrtak, 04.10.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Svi ljudima sreća u životu je bitna. I kada nekome čestitamo rođendan ili se rastajemo od nekoga, uvijek mu poželimo zdravlje i svu sreću jer je upravo to ono što svima treba.

A zdravlja i sreća idu jedno s drugim. Pronalaženje sreće u svakodnevnom životu može pozitivno utjecati na vaše cjelokupno zdravlje. Nedavno istraživanje pokazalo je da sreća ima pozitivan učinak u snižavanju razine kortizola, hormona stresa, koji je povezan sa zdravstvenim stanjima poput dijabetesa tipa 2, hipertenzije i autoimunih bolesti.

Upravo zato nam je sreća potrebna svaki dan i cijeli dan. Ako se ne osjećate sretni na dnevnoj bazi, evo što možete učiniti da to promijeni.

Nek vam prva misao bude sretna

Ujutro kad ustanemo obično se promatramo u ogledalu i razmišljamo o svim stvarima koje želimo promijeniti na sebi, od fizičkog izgleda pa do psihološke karakteristike ili života općenito. No, upravo tada činimo najveću grešku. Prvo misao u danu trebala bi biti nešto što nas čini sretnima, bilo da se radi o omiljenoj pjesmi, stvari ili osobi, a svakog jutra možete naizmjenice razmišljati o drugoj stvari, bitno je samo da vam ona izmami osmijeh na lice.

Otkrijte kako pronaći istinsku sreću i kad niste u vezi!

Odbacite negativnost

Redovito razmišljate o svim negativnim stvarima koje vas pogađaju ili o negativnosti drugih? Možda je upravo to okidač vaše sreće. Ako izbacite negativne misli o sebi ili drugoj osobi i zanemarite ono loše koja vam se događa, doživjet ćete momentalno olakšanje i osjećat ćete se bolje. Možete se poslužiti i malim trikom. Na ruku stavite tanku gumicu ili lastiku i svaki put kad vas negativnost napadne, nategnite ju i pustite. Osjetit ćete lagane trnce, a ta zanemariva bol će vam biti podsjetnik da se ostavite negativnih misli i počnete misliti na dobre stvari.

Oslobodite dijete u sebi

Kad god počnete osjećati prevelik stres i umor zbog svih odgovornosti i obaveza, odspojite se iz svijeta, isključite računalo i telefon i prepustite se samom sebi. Novac je bitan, i posao je bitan, ali vaš unutarnji mir i spokoj su mnogo važniji jer vam oni donose sreću. Budite djetinjasti, znatiželjni i kreativni jer je upravo sreća ono što karakterizira djecu. Ako se umorni, spavajte poslijepodne, ako vam treba mir, pobjegnite negdje sami na 10 minuta i razmišljajte o sebi. I ne bojte se zabave. Ta dječja energija donijet će vam veselje i pozitivniju perspektivu i osloboditi vas napetosti.

Otkrijte kako prepoznati nesretne ljude!

Odmorite se

Da, dobro ste pročitali, za sreću je potreban odmor i dovoljno sna. Spavanje je vrlo bitno za zdravlje jer obnavlja stanice mozga. A ljudi često zaboravljaju da san ima i duhovnu perspektivu pa je koristan i za mentalno i emocionalno zdravlje. Pretjerani rad i manjak sna su samo još jedan način da blokirate vlastitu sreću. Zato ugasite alarm, isključite tehnologiju, zamračite sobu pa lezite u krevet, duboko udahnite i prepustite se snu.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE
Najčitanije zanimljivosti