Otkrijte kako biti sretniji

Otkrijte kako biti sretniji

Otkrijte kako biti sretniji
  • Objavljeno: Četvrtak, 04.10.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Svi ljudima sreća u životu je bitna. I kada nekome čestitamo rođendan ili se rastajemo od nekoga, uvijek mu poželimo zdravlje i svu sreću jer je upravo to ono što svima treba.

A zdravlja i sreća idu jedno s drugim. Pronalaženje sreće u svakodnevnom životu može pozitivno utjecati na vaše cjelokupno zdravlje. Nedavno istraživanje pokazalo je da sreća ima pozitivan učinak u snižavanju razine kortizola, hormona stresa, koji je povezan sa zdravstvenim stanjima poput dijabetesa tipa 2, hipertenzije i autoimunih bolesti.

Upravo zato nam je sreća potrebna svaki dan i cijeli dan. Ako se ne osjećate sretni na dnevnoj bazi, evo što možete učiniti da to promijeni.

Nek vam prva misao bude sretna

Ujutro kad ustanemo obično se promatramo u ogledalu i razmišljamo o svim stvarima koje želimo promijeniti na sebi, od fizičkog izgleda pa do psihološke karakteristike ili života općenito. No, upravo tada činimo najveću grešku. Prvo misao u danu trebala bi biti nešto što nas čini sretnima, bilo da se radi o omiljenoj pjesmi, stvari ili osobi, a svakog jutra možete naizmjenice razmišljati o drugoj stvari, bitno je samo da vam ona izmami osmijeh na lice.

Otkrijte kako pronaći istinsku sreću i kad niste u vezi!

Odbacite negativnost

Redovito razmišljate o svim negativnim stvarima koje vas pogađaju ili o negativnosti drugih? Možda je upravo to okidač vaše sreće. Ako izbacite negativne misli o sebi ili drugoj osobi i zanemarite ono loše koja vam se događa, doživjet ćete momentalno olakšanje i osjećat ćete se bolje. Možete se poslužiti i malim trikom. Na ruku stavite tanku gumicu ili lastiku i svaki put kad vas negativnost napadne, nategnite ju i pustite. Osjetit ćete lagane trnce, a ta zanemariva bol će vam biti podsjetnik da se ostavite negativnih misli i počnete misliti na dobre stvari.

Oslobodite dijete u sebi

Kad god počnete osjećati prevelik stres i umor zbog svih odgovornosti i obaveza, odspojite se iz svijeta, isključite računalo i telefon i prepustite se samom sebi. Novac je bitan, i posao je bitan, ali vaš unutarnji mir i spokoj su mnogo važniji jer vam oni donose sreću. Budite djetinjasti, znatiželjni i kreativni jer je upravo sreća ono što karakterizira djecu. Ako se umorni, spavajte poslijepodne, ako vam treba mir, pobjegnite negdje sami na 10 minuta i razmišljajte o sebi. I ne bojte se zabave. Ta dječja energija donijet će vam veselje i pozitivniju perspektivu i osloboditi vas napetosti.

Otkrijte kako prepoznati nesretne ljude!

Odmorite se

Da, dobro ste pročitali, za sreću je potreban odmor i dovoljno sna. Spavanje je vrlo bitno za zdravlje jer obnavlja stanice mozga. A ljudi često zaboravljaju da san ima i duhovnu perspektivu pa je koristan i za mentalno i emocionalno zdravlje. Pretjerani rad i manjak sna su samo još jedan način da blokirate vlastitu sreću. Zato ugasite alarm, isključite tehnologiju, zamračite sobu pa lezite u krevet, duboko udahnite i prepustite se snu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti