Osnovni koraci za zdravo mršavljenje

Osnovni koraci za zdravo mršavljenje

Osnovni koraci za zdravo mršavljenje
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 09.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Vježbate i hranite se zdravo, ali kilogrami ne odlaze dovoljno brzo. Idealno, odnosno najzdravije mršavljenje, jest ono tijekom kojega gubite pola do jedan kilogram tjedno.

Kako biste ubrzali mršavljenje, slijedite ova pravila čiju djelotvornost su znanstvenici dokazali putem višegodišnjih istraživanja.

Povećajte unos vlakana

Jedite najmanje 20 grama vlakana dnevno, a možete ih pronaći u cjelovitim žitaricama, voću i povrću. Vlakna će vas dulje držati sitima, što je odlična prednost kod mršavljenja.

Povećajte unos vitamina D

Tijelo ga proizvodi samostalno tijekom izlaganja suncu, ali je potrebno unositi ih i putem namirnica. Pronaći ćete ga u obogaćenom mlijeku i mliječnim proizvodima.

Otkrijte kako su san i mršavljenje povezani!

Povećajte unos masti

Da, dobro ste pročitali. Dnevno trebate jesti 3 do 4 porcije zdravih masti. To su nezasićene masti koje možete pronaći u orašastim plodovima, avokadu, nekim vrstama ribe i čak u čokoladi.

Povećajte unos proteina

Dnevno unosite 3 porcije proteina putem nemasnog mesa, mliječnih proizvoda ili mahunarki. Osim što su neophodni za zdravlje i razvoj, proteini će vas dugo držati sitima i pospješiti mršavljenje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti