Otkrijte skrivenu epidemiju u modernim vezama!

Otkrijte skrivenu epidemiju u modernim vezama!

Otkrijte skrivenu epidemiju u modernim vezama!
  • Objavljeno: Utorak, 28.02.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Osjećate da volite partnera više nego što on ili ona voli vas? Jeste li se ikada zapitali želi li vaš partner doista biti s vama, unatoč činjenici da ste zajedno dugi niz godina?

Ako je tako, možda se nalazite u asimetrično obvezujućem odnosu. To znači da je jedan partner u potpunosti posvećen i željan napraviti planove za budućnost, dok druga osoba uživa u pogodnostima odnosa, ali nije u potpunosti otvorena, angažirana ili ne ulaže dovoljno.

Pročitajte koje 3 stvari nikada ne biste trebali reći partneru!

Koliko su česti takvi odnosi i kako oni izgledaju?

Prema istraživanju koje je uključivalo više od 300 nevjenčanih heteroseksualnih parova, žene ulažu u vezu i izgradnju odnosa više nego muškarci i to u omjeru 2:1. Dakle, takvi odnosi su česti i čini se da mogu biti vrlo problematični. Razlike u predanosti mogu rezultirati lošijom kvalitetom odnosa, većim brojem negativnih interakcija, manjom prilagodbom i većom agresijom. Iako asimetrično obvezujući odnosi mogu biti ozbiljni, obično nisu sretni.

U slučajevima gdje žena manje ulaže u vezu, prekidi su češći nego kada muškarac ulaže manje. To ukazuje na povećanu važnost ženskog angažmana u odnosu koji je odgovoran za to koliko će odnos potrajati, i hoće li se nastaviti.

Što učiniti?

Ako vaš odnos postao ozbiljniji, normalno je pričati i planirati budućnost. Ako izbjegavate tu temu ili vam je svejedno, možda niste zadovoljni odnosom u kojem jeste. Preispitajte se je li to pravi partner za vas i možete li zamisliti zajedničku budućnost. Ako je odgovor ne, prekid je najbolja opcija. Krenite svatko svojim putem jer će, u protivnom, uvijek jedna strana patiti. Zapamtite da je otvoreni razgovor temelj svake kvalitetne i čvrste veze.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti