Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Otkrijte skrivenu epidemiju u modernim vezama!

Otkrijte skrivenu epidemiju u modernim vezama!

Otkrijte skrivenu epidemiju u modernim vezama!
  • Objavljeno: Utorak, 28.02.2017.
  • Broj pregleda: 1.287
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Osjećate da volite partnera više nego što on ili ona voli vas? Jeste li se ikada zapitali želi li vaš partner doista biti s vama, unatoč činjenici da ste zajedno dugi niz godina?

Ako je tako, možda se nalazite u asimetrično obvezujućem odnosu. To znači da je jedan partner u potpunosti posvećen i željan napraviti planove za budućnost, dok druga osoba uživa u pogodnostima odnosa, ali nije u potpunosti otvorena, angažirana ili ne ulaže dovoljno.

Pročitajte koje 3 stvari nikada ne biste trebali reći partneru!

Koliko su česti takvi odnosi i kako oni izgledaju?

Prema istraživanju koje je uključivalo više od 300 nevjenčanih heteroseksualnih parova, žene ulažu u vezu i izgradnju odnosa više nego muškarci i to u omjeru 2:1. Dakle, takvi odnosi su česti i čini se da mogu biti vrlo problematični. Razlike u predanosti mogu rezultirati lošijom kvalitetom odnosa, većim brojem negativnih interakcija, manjom prilagodbom i većom agresijom. Iako asimetrično obvezujući odnosi mogu biti ozbiljni, obično nisu sretni.

U slučajevima gdje žena manje ulaže u vezu, prekidi su češći nego kada muškarac ulaže manje. To ukazuje na povećanu važnost ženskog angažmana u odnosu koji je odgovoran za to koliko će odnos potrajati, i hoće li se nastaviti.

Što učiniti?

Ako vaš odnos postao ozbiljniji, normalno je pričati i planirati budućnost. Ako izbjegavate tu temu ili vam je svejedno, možda niste zadovoljni odnosom u kojem jeste. Preispitajte se je li to pravi partner za vas i možete li zamisliti zajedničku budućnost. Ako je odgovor ne, prekid je najbolja opcija. Krenite svatko svojim putem jer će, u protivnom, uvijek jedna strana patiti. Zapamtite da je otvoreni razgovor temelj svake kvalitetne i čvrste veze.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ljubavna slagalica horoskopskih znakova

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti